Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Očistec, Božie Mlyny, Plevel či Víchrica. Ako vznikajú názvy najväčších policajných akcií?
Zdielať na

Očistec, Božie Mlyny, Plevel či Víchrica. Ako vznikajú názvy najväčších policajných akcií?

Archívne video

BRATISLAVA / Národná kriminálna agentúra v posledných mesiacoch zasahuje takmer pravidelne. Každá policajná akcia má svoj osobitne kreatívny názov, no a mnohí sa pýtajú, kto ich vymýšľa. Polícia preto zodpovedala otázky o ich tvorbe.

Názov má byť zrozumiteľný pre policajtov

"Názvy akcií označujeme za krycie, z čoho automaticky vyplýva, že nejde o ich atraktívnosť z pohľadu medializácie. Názov akcie by mal byť zrozumiteľný pre okruh policajtov, ktorí na nej pracujú. Zároveň nemôže odkrývať zameranie akcie a nemôže byť vulgárny. Názvy akcií sa používajú dlhé roky, nejde o nič nové," uviedla polícia.

Čo z názvu vyplýva

"Názov môže vystihovať podstatu akcie, charakteristiku zainteresovaných osôb, situácie ktorej sa týka alebo môže byť úplne "od veci". Je to individuálne a pravidlá v podstate neexistujú," opísala polícia na svojom facebooku.

Kto stojí za názvami?

"Názvy akcií si určujú operatívni pracovníci, aby v predprípravnom ale aj prípravnom konaní, až do momentu zverejnenia informácií o akcii pre verejnosť, kryl ich zámer pred nepovolanými osobami," informujú bezpečnostné zložky.
Na záver polícia ale podotýka, že  "tipy na názvy akcií nemôže navrhovať verejnosť, pretože sa do jej zverejnenia nedozvie o jej existencii."

Súvisiace články

Najčítanejšie správy