Skoro jasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Obvinených exfunkcionárov polície chcel prokurátor rozmiestniť do väzieb po celom Slovensku, okrem Krajmera skončili všetci v Bratislave
Zdielať na

Obvinených exfunkcionárov polície chcel prokurátor rozmiestniť do väzieb po celom Slovensku, okrem Krajmera skončili všetci v Bratislave

BRATISLAVA / Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry navrhoval väzobne stíhaných exfunkcionárov polície Tibora Gašpara, Roberta Krajmera, Petra Hraška, Mariana Zetochu, Milan Mihálika, Bernarda Slobodníka a Ivana Bobockého v prípade, že by ich zobrali do väzby, umiestniť vo väzobných ústavoch v rámci celého Slovenska. Nakoniec sa tak nestalo. Bernard Slobodník aj Ivan Bobocký vo väzbe neskončili. Ak by sa stal opak, prokurátor chcel Slobodníka držať v Bratislave a druhého v Leopoldove.

Úplne inú predstavu mal pri ďalších obvinených. Tibora Gašpara chcel prokurátor umiestniť do prešovskej väznice, Roberta Krajmera do Košíc, Petra Hraška do basy v Žiline, Mariana Zetochu do Prešova, podnikateľa Martina Fleischera do Nitry a Milana Mihálika do Banskej Bystrice.

Na takúto predstavu prokurátora ale sudca pre prípravné konanie Rastislav Stieranka nevidel dôvod. Ak by bol Gašpar napríklad v Prešove a Krajmer v Košiciach, obhajcovia by museli jazdiť za nimi. Pre sudcu by to bolo nehospodárne a sťažovalo by to aj výkon obhajoby, na ktorý obvinení majú právo. 

Všetci sú v Bratislave okrem Roberta Krajmera. "Môjho klienta previezli z bratislavskej väznice do Ústavu na výkon väzby v Žiline. Napriek názoru súdu, ktorý nevidel dôvod na výkon väzby inde ako v Bratislave. Dozvedel som sa to až vo vo väznici, keď som prišiel na návštevu za klientom pre účel porady. Je to prekvapivé," vyjadril sa Krajmerov advokát, Miroslav Zobok. 

Pre náhle zhoršenie zdravotného stavu v bratislavskej väznici neskončil Peter Hraško. Ten je v nemocnici pre obvinené a odsúdené osoby v Trenčíne. Jeho obhajca Ľubomír Hlbočan pre TV JOJ uviedol, že z lekárskej správy je zreteľné, že jeho klient trpí akútnym zhoršením zdravotného stavu, ktorý vyžaduje hospitalizáciu.
Zatiaľ sa ku klientovi do väzenskej nemocnice nedostal.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy