Oblačno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pri včerajšom požiari v Dúbravke zahynuli tri osoby. Polícia začala vyšetrovať okolností
Zdielať na

Pri včerajšom požiari v Dúbravke zahynuli tri osoby. Polícia začala vyšetrovať okolností

BRATISLAVA / V piatok večer pred desiatou hodinou vypukol požiar unimobunky na Harmincovej ulici v Dúbravke. Dvoch ľudí vytiahli z plameňov ešte počas zásahu. Pozostatky tretieho tela objavili až dnes popoludní.

​Požiar vypukol na Harmincovej ulici v starej budove, ktorá podľa informácií TV JOJ patrí Polícií SR. Prebývala tam 50-ročná žena a 60-ročný muž. Večer okolo 21:45 začala budova horieť a požiar veľmi rýchlo zachvátil celý objekt. Obaja sa nachádzali v čase požiaru vnútri v budove.

Podľa svedkov, plamene odrezali cestu von ľuďom, ktorí boli vo vnútri. Kvôli hrubým mrežiam sa nevedeli dostať z budovy a tak kričali o pomoc. Priamym svedkom tragédie bol pán, ktorý stráži neďaleký areál. Práve on, ako prvý privolal na miesto hasičov. "Som volal, lebo som bol aj vypočutý hneď v noci. Boli tam traja alebo dvaja. Ja viem, že bol tam jeden muž a jedna žena. Tu chodievali do servisu pre vodu," hovorí vrátnik Peter Herceg. 

Po príchode hasičov bola časť objektu v plameňoch a silno zadymená. Keď hasiči odstránili mreže, vytiahli osoby von ale aj žena, aj muž už boli v bezvedomí. Na ich záchranu nepomohla ani resuscitácia. ​"Na mieste požiaru bola nájdená  50-ročná žena a 60-ročný muž, ktorí mali poruchu vedomia. Záchranári okamžite zahájili resuscitáciu ale bohužiaľ sa im už nepodarilo pomôcť," informuje hovorca Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Jozef Minár.
V sobotu popoludní našli v troskách ďalšie ľudské pozostatky. Pravdepodobne by malo ísť o muža, ktorý tiež v priestoroch prebýval."Policajti zo štvrtého bratislavského okresu vyšetrujú okolnosti požiaru ku ktorému došlo včera vo večerných hodinách na Harmincovej ulici v Bratislave. Príslušníci Hasičského a záchranného zboru požiar v opustenej budove lokalizovali a uhasili. V uvedených priestoroch boli nájdené tri osoby doposiaľ nezistenej totožnosti bez známok života. Presné príčiny ako aj ďalšie okolnosti tohto požiaru sú v súčasnosti predmetom vyšetrovania. Vo veci bolo začaté trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia," informovala hovorkyňa KR PZ v Bratislave Veronika Martiniaková. 



​Aktuálne stráži objekt policajná hliadka, kvôli  vyšetrovaniu okolností požiaru.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy