Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Špecializovaný trestný súd pre TV JOJ potvrdil, kedy bude rozhodovať o väzbe pre Dušana Kováčika
Zdielať na

Špecializovaný trestný súd pre TV JOJ potvrdil, kedy bude rozhodovať o väzbe pre Dušana Kováčika

BRATISLAVA / Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal návrh na vzatie do väzby špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika a policajného funkcionára úradu zvláštnych policajných činností Norberta Pakšiho. Špecializovaný trestný súd pre TV JOJ potvrdil, kedy bude rozhodovať o väzbe pre Dušana Kováčika.

Špecializovaný trestný súd v Pezinku pre televíziu JOJ potvrdil, že sudca bude o väzbe rozhodovať už v nedeľu. Tiež o šéfovi odboru zvláštnych policajných činností Norbertovi Pakšim. Kováčik je vo funkcii jedného z najmocnejších mužov prokuratúry 17 rokov, pre závažné obvinenia, ktorým čelí, mu pozastavili funkciu.

V sobotu v skorých ranných hodinách prokurátor rozhodol o návrhu na vzatie do väzby špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika a policajného funkcionára úradu zvláštnych policajných činností Norberta Pakšiho. Obvinení sú zo založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, zločin prijímania úplatku, zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa a iné.

"V prípade osoby JUDr. D. K. prokurátor návrh na väzbu podáva pre konštatovanie naplnenia dôvodov tzv. kolúznej a preventívnej väzby. U obvineného Mgr. N. P. sa návrh na väzbu podáva pre všetky dôvody väzby," informovala hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová. 

Polícia včera zadržala Špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika. Následne ho obvinila z prijímania úplatku, zo založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, aj zo zneužitia právomoci verejného činiteľa. Príslušníci Národnej kriminálnej agentúry ráno zastavili jeho auto a okrem dokumentov v ňom našli aj vysokú hotovosť. Kováčik spresnil, že ide o desať tisíc eur. Vyšetrovateľa zaujímalo, prečo má špeciálny prokurátor takúto vysokú hotovosť pri sebe.

Okrem Kováčika zadržali policajti aj šéfa odboru zvláštnych policajných činností Norberta Pakšiho. Podľa zistení TV JOJ akcia, ktorú v prísnom utajení vyšetrujú už niekoľko mesiacov, súvisí so zadržaním nedávno vysokopostaveného colníka Ľudovíta Makóa.

Pozrite si súvisiacu reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy