Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Hazard so životom. Mladíci sa viezli na električke
Zdielať na

Hazard so životom. Mladíci sa viezli na električke

BRATISLAVA / Obrovský Hazard, nerozvážnosť a mladícka pochabosť. Dvojica mladých mužov sa vo štvrtok premávala po uliciach Bratislavy zavesená na zadnej časti električky. Stačilo pritom malé pošmyknutie a ich "zábavka" mohla skončiť fatálne. Prípadom sa už zaoberá polícia.

Bratislava, Račianska ulica, 19:00, štvrtok večer. Okoloidúci šofér neverí vlastným očiam a všetko si zaznamenáva na video. Dvojica mladíkov sa na električke s číslom tri smerujúcej do Rače drží jej zadnej časti. Električka pritom nejde vôbec pomaly. Títo hazardéri stoja iba na plastovom zadnom nárazníku električky a rukami sa držia svetiel. Plasty sa pritom môžu hocikedy odtrhnúť.

"Postaviť sa na električku a byť tam zavesený ako pavián, vôbec nie je rozumné. Tá električka sa rozbehne ide dosť rýchlo. Tipujem tak okolo 50-tky určite a keď sa pozriete na to koľajisku, že nie je čisto betónové, ale že sú tam kamene, tak tam pri nejakom páde by mohlo dôjsť k fatálnym zraneniam," hovorí dopravný analytik Maroš Palesch.

"Všetkých naozaj prosíme, aby takéto nebezpečné aktivity neskúšali lebo môže prísť k ťažkým zraneniam. Zároveň prosíme všetkých ak takúto aktivitu spozorujú aby kontaktovlali dopravný dispečing alebo políciu. Pretoźe to je jediný spôsob ako môžeme týchto páchateľov dolapiť," uviedla Ľubica Melcerová, hovorkyňa dopravného podniku. 

Na krajskom policajnom riaditeľstve sme sa pýtali, či štvrtkovú nebezpečnú jazdu električkou policajti riešia a poslali sme im aj video.

"V rámci Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave III v súčasnosti neevidujeme v súvislosti s Vami uvedeným prípadom žiadne oznámenie. Na základe Vášho podnetu sa príslušný útvar bude daným prípadom zaoberať," povedala pre TV JOJ

Ak sa podarí mladíkov identifikovať, tak policajtom budú mať, čo vysvetľovať a dokonca im hrozí aj mastná pokuta. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy