Polojasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
VIDEO: Dráma v Sokolovciach. Muž zaútočil na miestneho obyvateľa mačetou
Zdielať na

VIDEO: Dráma v Sokolovciach. Muž zaútočil na miestneho obyvateľa mačetou

SOKOLOVCE / Lietali päste, kopance, fľaše, aj smetiak. Policajti z Piešťan vyšetrujú nerovnú bitku, pri ktorej piati muži napadli jedného podnikateľa. Ten sa statočne bránil, no len do okamihu, keď jeden z útočníkov vytiahol polmetrovú mačetu. Upozorňujeme, že nasledujúce zábery nie sú vhodné pre maloletých divákov.

"Najväčší strach o život nastal, keď vytiahli mačetu a surovi išli po mne, kričali zabi ho, zabi ho." Týmito slovami opisuje 47-ročný Marcel vyčíňanie piatich mužov, ktorí ho napadli za bieleho dňa na ulici. "Päste tam začali lietať, nejaké kopačky, výskoky, fľašky, smetiak chytili a išli ma ním udrieť," opísal Marcel.
Všetkému predchádzal konflikt medzi miestnym podnikateľom a neznámymi mužmi, ktorí mali ľuďom ponúkať pochybné stavebné práce. "Po ľuďoch chodili a ponúkali, že im zaasfaltujú vjazdy a podobne. Ja som ich upozornil aby odišli. Pristúpili ku mne, ja som ich odsotil, že nech idú preč, že tu to robiť nebudú. V tom prišlo z vrchu ďalšie vozidlo, vyskočili ďalší traja a začali sa so mnou biť," vysvetluje napadnutý.

Bol to nerovný súboj piatich na jedného. Najhoršie chvíle však nastali, keď jeden z útočníkov schmatol do rúk obrovskú mačetu. "On tú mačetu zobral a bezpríčetne začal sekať po mne, tí ostatní rómovia kričali zabi ho,"  uviedol Marcel. Napadnutému podnikateľovi išlo o život. Tvrdí, že mačeta ho minula iba zázrakom. "Milimetre, to sa nedá ani povedať, že centimetre od tej ruky. Ja som preskočil ten kanál a cítil som len ako mi poza hlavu mačeta preletela. Mám jarmovú kosť pod okom zlomenú, mám poškodenú nosnú priečku, lícnu kosť mám prasknutú."  dodal Marcel.

Útočníci z miesta ušli na aute. Už po pár kilometroch ich však zadržali policajti z Hlohovca. Ide o mužov z Plaveckého Štvrtka. Jeden z nich mal vyjsť z väzenia len pred tromi týždňami."Policajti ich na základe dôkazov obvinili a predložili spis prokurátorovi, ktorý bude rozhodovať aj o väzobnom stíhaní pre dvoch z nich (35 a 21 rokov)," informovala polícia. Ak sa obvineným preukáže vina, hrozí im trest odňatia slobody až na 3 roky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy