Polojasno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Matovič si so Sulíkom dávajú tvrdé odkazy cez facebook. Slová o nulovom EQ a tliachaninách
Zdielať na

Matovič si so Sulíkom dávajú tvrdé odkazy cez facebook. Slová o nulovom EQ a tliachaninách

BRATISLAVA / Počas zasadania Ústredného krízového štábu panujú nezhody. Svedčí o tom aj konflikt medzi premiérom Igorom Matovičom a Richardom Sulíkom. Sulík mal z Ústredného krízového štábu odísť a tak vyjadriť svoj nesúhlas.

Niektorí členovia Ústredného krízového štábu sa zasadania zúčastnili iba na chvíľu a nepočúvali argumenty. Vo svojom profile na sociálnej sieti to uviedol predseda vlády Igor Matovič. Jeho výhrady boli pravdepodobne namierené voči Richardovi Sulíkovi.

"Hoci majú povinnosť byť na Ústrednom krízovom štábe, prídu tam na chvíľu, nevypočujú si argumenty ... v pohode si oddídu na obedík, hoci koniec zasadnutia najdôležitejšieho krízového štábu je v nedohľadne ... a idú sa opäť hrať na pekných pred médiá ako počas prvej vlny. To naozaj v čase, kedy ide o záchranu stoviek životov a ochranu tisícok ľudí pred celoživotnými následkami COVID-19, sa musíme hrajuškať na svoje percentíčka?," napísal Matovič v statuse. Útoky v médiách na členov Pandemickej komisie a Ústredného krízového štábu podľa neho výrazne znižujú šancu, že ľudia budú následne ochranné opatrenia dodržiavať.

​Medzi oboma predstaviteľmi vlády sa dokonca rozpútala roztržka aj v komentároch. Sulík označil dáta za tliachaniny. "Igor pandemická komisia , ktorá nemá základné dáta o tom, koľkí sa kde nakazili, len strieľa od pasu a presne tomu tie dnešné tliachaniny zodpovedali," komentoval Sulík, na čo mu premiér venoval ostré slová. "Keby  si si aspoň našiel chvíľu času... a z tých 6 hodín by si tam aspoň chvíľu bol ...," oponoval Matovič.

Očividne iný názor na opatrrenia má podpredseda vlády pre ekonomiku a minister hospodárstva Richard Sulík. Ten si nevie predstaviť prípadné zatvorenie niektorých prevádzok."Nevieme, koľko ľudí sa nakazilo v reštauráciách či fitnesscentrách, a už vôbec nie v divadle. Zatvorenie ich zloží na kolená a dnes na krízovom štábe som zásadne proti takýmto krokom. Áno, chráňme sa, nosme rúška, buďme zodpovední. Ale nezlikvidujme si ekonomiku, toto by už rozdýchala ťažko," reagoval Richard Sulík vo svojom statuse. Ak by však Ústredný krízový štáb o ich zatvorení rozhodol, štát podľa neho musí pokračovať v kompenzáciách, ktoré však nikdy nenahradia plné výpadky príjmov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy