Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Sheilu, ktorá zneuctila korán a vyhrážala sa prezidentke, obvinili
Zdielať na

Sheilu, ktorá zneuctila korán a vyhrážala sa prezidentke, obvinili

Archívna reportáž

Sheila už bola pred pár rokmi väzobne stíhaná.

BRATISLAVA / Už sú známe aspoň konkrétne obvinenia, pre ktoré Národná kriminálna agentúra zadržala mladú ženu, ktorá si hovorí Sheila. Na krku má obvinenia z troch paragrafov. Už v minulosti si posedela vo väzbe. Nie je vylúčené, že tam skončí opäť.

"Národná kriminálna agentúra zadržala Sheilu S., ktorá je obvinená z trestného činu hanobenia národa, rasy, presvedčenia a nebezpečného vyhrážania v súbehu s výtržníctvom," informoval hovorca policajného prezídia Michal Slivka. 

Adriana, ktorá si hovorí Sheila sa po dlhšej odmlke prihlásila s videom, v ktorom sa vyhráža prezidentke Zuzane Čaputovej. Zverejnila ho na sociálnej sieti. "To bude taká sekundovka, že ti betón dá druhu po ksichte, to len aby si bola v strehu, pretože ja sa tvojej ochranky nebojjím, ja som pripravená zaútočiť," vraví vo videu mladá žena.

S týmto videom by mohlo súvisieť obvinenie z nebezpečného vyhrážania. Prezidentská kancelária ale potvrdila, že na Adrianu trestné oznámenie nepodávali. "Nevieme, za aké trestné činy bola žena zadržaná, prezidentka žiadne trestné oznámenie v tejto súvislosti nepodávala," potvrdil hovorca prezidentky Martin Strižinec. 

V auguste prišla aj na oslavy výročia Slovenského národného povstania v Banskej Bystrici. Kamery televízie JOJ ju zachytili pri skupinke, ktorá pokrikovala po viacerých predstaviteľoch štátnej moci, ktorí prichádzali na toto podujatie. Správanie tejto skupinky, by mohol vyšetrovateľ vyhodnotiť ako výtržníctvo, či dokonca aj ako hanobenie národa, rasy, a presvedčenia.

Polícia však oficiálne nepotvrdila ani jednu z týchto možností. Ako odôvodnenie uviedli vykonávanie ďalších procesných úkonov. Obvinenie a zadrženie mladej Ružomberčanky Sheily nemusí súvisieť so žiadnym z týchto prípadov. Môže ale súvisieť aj s obidvoma prípadmi, alebo len sa niektorým z nich. Zadržať ju mohli aj pre video adresované hlave štátu, napriek tomu, že prezidentka nepodala trestné oznámenie.

"Akonáhle sa orgány činné v trestnom konaní dozvedia o spáchaní trestného činu, tak vydajú uznesenie o začatí trestného stíhania, pričom nie je potrebný podnet, napríklad trestné oznámenie nejakej osoby o tom, že došlo k spáchaniu skutku," vysvetľuje advokát Milan Ficek. 

Sheila už raz mala dočinenie s políciou. V roku 2017, keď pomočila a spálila korán. Skončila na psychiatrii, no predtým strávila pár týždňov vo väzbe, kde sa teraz môže opäť vrátiť.

"Vyšetrovateľ podal na obvinenú Sheilu S. podnet na úrad špeciálnej prokuratúry na jej vzatie do väzby," dodal Slivka. 

Pozrite si archívnu reportáž o prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy