Oblačno
25°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Kontroverznú Sheilu opäť polícia zadržala. Obvinená je z viacerých trestných činov
Zdielať na

Kontroverznú Sheilu opäť polícia zadržala. Obvinená je z viacerých trestných činov

BRATISLAVA / Šeila je opäť v policajných rukách. Ide o mladú ženu, ktorá v minulosti na internete zverejnila video, na ktorom zneuctila, roztrhala a podpálila Korán. Za tento čin sedela vo väzbe. Teraz zverejnila video, v ktorom sa vyhráža prezidentke.

"Chcem, aby si vedela Čaputka, že prišiel čas, ktorý sa blíži. A zapamätaj si môj ksicht, pretože ho určite stretneš a keď ho stretneš, tak to bude taká sekundovka, že ti betón dá druhú po ksichte. Len aby si bola v strehu. Pretože ja sa tvojej ochranky nebojím. Ja som pripravená na teba zaútočiť," vyhlásila dievčina vo videu. Hlave štátu sa mladá Ružomberčanka vyhrážala začiatkom septembra. Video zverejnila na sociálnej sieti. Napriek tomu, že ho neskôr stiahla, na internete ostalo.

Napriek vyhrážkam vo videu, prezidentská kancelária na Adriánu, ktorá si hovorí Sheila, nepodala trestné oznámenie. "Nevieme, za aké trestné činy bola daná osoba zadržaná. Prezidentka žiadne trestné oznámenie v tejto súvislosti nepodávala," uviedol hovorca prezidentky Martin Strižinec.

Dievčinu zadržali policajti dnes doobeda na Plynárenskej ulici a predviedli ju pred vyšetrovateľa na výsluch. Či práve kvôli zverejnenému videu a vyhrážkach prezidentke sa polícia zatiaľ nevyjadrila. Isté však je, že NAKA ju sledovala už dlhšie.  "Vyšetrovateľ v tejto súvislosti aktuálne vykonáva procesné úkony, preto bližšie informácie nieje možné zverejniť," informoval policajný hovorca Michal Slivka.


Dvadsaťsedemročnú Sheilu nepoznajú len u nás, ale aj v zahraničí. Zato, že v roku 2017 pomočila a následne spálila Korán, bola obvinená z výroby extrémistických materiálov, v súbehu s prečinom násilia proti skupine obyvateľov, prečinom hanobenia rasy a presvedčenia, ako i prečinom podnecovania k národnostnej, rasovej a etnickej nenávisti. Bola vo väzbe aj na psychiatrii. Po pár týždňoch ju Najvyšší súd prepustil a nahradil ju dohľadom probačného a mediačného úradníka.  Po prepustení z liečebne sa nijako neprezentovala. Až do septembra.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy