Zatiahnuté
10°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Hokejisti zablokovali úrad vlády. Opatrenia definitívne pochovajú slovenskú ligu, odkazujú vláde
Zdielať na

Hokejisti zablokovali úrad vlády. Opatrenia definitívne pochovajú slovenskú ligu, odkazujú vláde

BRATISLAVA / Pred úradom vlády sa v stredu stretli hráči z našej najvyššej hokejovej ligy. Nedávno ohlásené opatrenia totiž podľa nich definitívne pochovajú slovenskú ligu. Nešlo pritom o jediný protest, ktorý prichádzajúci ministri videli. Podrobnosti priniesol Dárius Haraksin.

Na proteste pred úradom vlády sa zúčastnili hokejisti Slovana Bratislava, Popradu, Nitry, Dukly Trenčín či Michaloviec. Na úrad vlády priniesli list, v ktorom poukazujú na to, že aktuálne opatrenia môže definitívne zasadiť smrtiaci úder najvyššej slovenskej hokejovej lige, pretože si nevedia predstaviť, že by bolo nutné priniesť na zápas, ktorý bude bez divákov, 12-hodinový test na Covid-19. 

Chcú, aby sa ich požiadavkami konečne začala vláda zaoberať, aby tak už o pár dní mohli nastúpiť na zápasy, aj keď bez divákov, aby sa liga aspoň mohla odohrať a hráči tak mohli dostať svoje mzdy, nakoľko aj oni sú živiteľmi rodín. Nie sú to pritom len hokejisti, hovoríme o celom realizačnom tíme. 

Pred úradom vlády si mohli ešte ráno všimnúť ministri a zamestnanci úradu transparenty organizácie Greenpeace, ktorí chceli poukázať na to, že politikom záleží na ekológii a klimatických zmenách len málo. Len včelári hlásia najhorší rok v histórii. Poľnohospodári hovoria, že prišli o značnú časť úrody. Klimatické zmeny vplývajú aj na zdravotný stav obyvateľstva, aktivisti tak chceli poukázať, aby sa o danú problematiku zaujímali oveľa viac. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy