Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Kuriózna krádež: Rybárskou udicou ukradol uteráky z trhoviska za 10 eur. Pokuta ho vyšla trojnásobok
Zdielať na

Kuriózna krádež: Rybárskou udicou ukradol uteráky z trhoviska za 10 eur. Pokuta ho vyšla trojnásobok

ČADCA / Mestským policajtom z Čadce sa podarilo veľmi rýchlo objasniť kurióznu krádež. Páchateľom je 61-ročný Pavol z tohto mesta. Na svoj čin sa vopred riadne pripravil.

Na to, aby mohol zlodej kradnúť, si priniesol svoje náradie. Zlodej päť uterákov ukradol pomocou rybárskeho prútu. Prútom nahodil háčik a pritiahol ku sebe uteráky.

Stalo sa to krátko po polnoci, keď prechádzal čadčianskou pešou zónou. Pavol si vyhliadol malé trhovisko a balík s uterákmi z neho vytiahol cez mreže. "Prišli sme ráno, všetko popadané, mysleli sme, že tu fúkal vietor," opísala okradnutá trhovníčka Angelika Lakatošová."Išiel som na parkovisko, a tam som našiel uterák, a povedal som, musel to zobrať niekto," dodáva okradnutý Michal Stojka.

Mladí trhovníci nočné zmiznutie pestrofarebných uterákov ihneď riešili. "Manžel nahlásil mestským policajtom, nech pozrú kamery a povedali, že majú páchateľa," uviedla Lakatošová. "Uvedený muž prišiel na dané miesto svojim spôsobom zamaskovaný, mal šiltovku, kapucňu rúško," informoval náčelník mestskej polície František Linet.

Muži zákona však tušili, ako ho odhaliť. Prezreli si zábery mestských kamier z predchádzajúceho dňa. "Bolo zistené, že deň predtým si celé prehľadal, bola to plánovaná akcia. Následne bolo stotožený, uteráky vrátil a bola mu uložená bloková pokuta," dodal Linet.

Za svoju korisť v hodnote 10 Eur, dostal pokutu 30 Eur. Takže za uteráky, ktoré ani nemá, zaplatil trojnásobnú sumu.

Dlažobné kocky lietali v noci v Medzilaborciach. Štyridsaťpäťročný viackrát trestaný muž nimi rozbíjal  výklady. Zo svojho lupu sa však nemohol tešiť. Ukradol totiž len makety telefónov. Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy