Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Dušana Kracinu vzali do väzby. Mal sa podieľať na príprave vraždy Lipšica
Zdielať na

Dušana Kracinu vzali do väzby. Mal sa podieľať na príprave vraždy Lipšica

BANSKÁ BYSTRICA / Dušana Kracinu, ktorého zadržali príslušníci NAKA, v stredu priviezli do Banskej Bystrice. Dozorujúci prokurátor preňho žiadal väzbu. Rozhodoval o nej Špecializovaný trestný súd. Dušan Kracina sa mal podieľať na príprave vraždy prokurátora Maroša Žilinku a advokáta Daniela Lipšica. Krátko po 19-tej hodine rozhodol súd o väzbe pre Kracinu pre obavy z úteku a pokračovania v trestnej činnosti. Obhajca podal sťažnosť, o ktorej rozhodne Najvyšší súd.

Dušana Kracinu priviezli ozbrojení kukláči do Banskej Bystrice krátko po štrnástej hodine. Do budovy vošiel bez slova a obvinenie nechcel nijako komentovať. "Je obvinený, mal sa podieľať na príprave vraždy pána Lipšica a Žilinku vo forme účastníctva," informoval obhajca Miroslav Kučera. 

Kracina podľa jeho obhajcu spáchanie skutku popiera a cíti sa nevinný. Dôvody na jeho väzobné stíhanie vraj neexistujú.

Prokurátor žiada pre Kracinu väzbu aby nemohol ovplyvňovať svedkov, pokračovať v trestnej činnosti alebo utiecť. Vo svojich listoch z väzenia ho spomína Zoltán Andruškó. Mal údajne zháňať vykonávateľov vraždy. Zadržali ho príslušníci NAKA počas akcie s názvom Objednávka.

Obhajca podal sťažnosť, o ktorej rozhodne Najvyšší súd.  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy