Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Mohutný výbuch v Seredi: Podozrivý dôchodca mal podpáliť rodinný dom. Karavan už podpáliť nestihol
Zdielať na

Mohutný výbuch v Seredi: Podozrivý dôchodca mal podpáliť rodinný dom. Karavan už podpáliť nestihol

SEREĎ / Mohutný výbuch otriasol ulicou v Seredi. Plamene, ktoré šľahali z prízemia rodinného domu, vystrašili susedov. V tom čase tam boli aj iní ľudia. Policajti zadržali 72 ročného muža. Na inej ulici chcel totiž podpáliť obytný karavan. Motív je zatiaľ neznámy.

"Ja som videla vyletieť to okno a plameň z toho, že išiel na nás dym. Tak som behala po dome. Katastrofa to bola," opísala suseda. Rodinný dom na Moyzesovej ulici, ktorý jeho majiteľ prerobil na ubytovňu všetci dobre poznali. Dokonca aj 72 ročného Ľudovíta. Podľa ich slov bol často veľmi konfliktný. To, že dom, v ktorom býva ďalších asi 8 rodín podpáli, hovoril podľa ich slov často.

"On polial tú izbu spodnú benzínom. Pozatváral, podpálil a odišiel preč. To bol taký výbuch jak hrom," opísala suseda. "Ja som nevidela, že poza auto nesie tú kanistru s tým benzínom. Len čo som zišla, rolety som si sťahovala tuto plesk a šlacha, plameň," dodala ďalšia.

Tlaková vlna vytrhla balkónové dvere s oknom a aj časť muriva. Susedia volali hasičov a policajtov. Do ich príchodu sa asi 5-tich obyvateľov podarilo zobrať pánovi Jánovi. Ostatní, vrátane detí neboli našťastie doma. "Zacítili sme benzín, teda začalo to horieť, tak ja som ich pozbieral a vyniesol ich ven. Každého som pobehal tu susedov," povedal obyvateľ domu Andrej.



Hasiči plamene dostali rýchlo pod kontrolu. Oheň sa nerozšíril na okolité rodinné domy. Ľudovít sa následne presunul na ďalšiu ulicu, kde sa snažil podpáliť karavan. No v tom mu zabránili policajti a zadržali ho. "Stále napitý, agresívny, vyvolával tu bitky a furt sa vyhrážal , že podpáli to a aj to uskutočnil. Nasadol do takej starej tragoli a odišiel preč," opísala suseda. 

Táto časť mesta je vzdialená od ubytovne asi 5 minút. Prišiel sem na svojej dodávke. Policajti ho zastavili krátko potom, ako obytný karavan polial benzínom.


"Motív konania a všetky okolnosti polícia naďalej vyšetruje, vykonáva výsluchy osôb. Podozrivý zostáva naďalej v cele policajného zaistenia," informovala policajná hovorkyňa Mária Linkešová.


72-ročný muž sa na slobodu zrejme tak skoro nedostane.Veľkým šťastím bolo, že sa nikto pri výbuchu nezranil. Či má dom narušenú stabilitu sa zatiaľ nevie.

Pamätáte si na prípad bratislavského podpaľača luxusných áut? Do väzenia nakoniec nepoputuje. Dôvod sa dozviete v nasledujúcej reportáži:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy