Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Koronavírus zastavil aj paralympionikov. Kým niektorí športovci netrénujú, oni sa pripravujú v plnom nasadení
Zdielať na

Koronavírus zastavil aj paralympionikov. Kým niektorí športovci netrénujú, oni sa pripravujú v plnom nasadení

BRATISLAVA / V týchto dňoch už mali bojovať o paralympijské medaily v Tokiu. No namiesto toho čakajú, či tento rok vôbec bude nejaká medzinárodná súťaž. Odloženie najväčšieho športového sviatku pre pandémiu slovenským paralympionikom na jednej strane skrížilo plány, na druhej im doprialo šancu na niečo, čo už dlho nezažili.

Slovenskí paralympionici sa odmietajú sťažovať. Na rozdiel od mnohých svojich kolegov, ktorí nesmú ani trénovať, oni už s prípravou začali. Na medzinárodné súťaže však stále iba čakajú. "Teraz sme sa dozvedeli, že nebudeme mať ani národné súťaže, len majstrovstvá Slovenska," vyjadrila sa Michaela Balcová, reprezentantka SR na paralympiáde Bocii.  "Všetky preteky preložili na rok, tak uvidíme či budú," poznamenala Veronika Vadovičová, reprezentantka SR na paralympiáde v streľbe. 

A Odloženie paralympijských hier na rok 2021, mnohým z nich ale prinieslo to, čo už dlho nezažili. "Ja si už ani nepamätám také leto, že som bol viac s s blízkymi," povedal Radoslav Malenovský,  reprezentant SR na paralympiáde v streľbe. 

​No všetci čakajú ako situácia s pandémiou vo svete ovplyvní celý šport. Z rúškom alebo bez rúška, to je pri paralympiáde tá najmenšia otázka. Dodnes sa totiž nevie, či paralympijské hry, ktoré boli preložené na rok 2021, budú alebo nebudú. Zatiaľ z Japonska prichádzajú pozitívne správy. "Organizátor v súčasnosti potvrdil zazmluvnenie všetkých športovísk, ktoré boli v programe olympijských a paralympijských hier. O redukcii športov sa zatiaľ neuvažuje," ozrejmil Ján Riapoš, predseda Slovenského paralympijského výboru. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy