Jasno
12°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Záhadná smrť na R1: Odkaz za sklom auta doviedol záchranárov k nehybnému telu
Zdielať na

Záhadná smrť na R1: Odkaz za sklom auta doviedol záchranárov k nehybnému telu

Archívne video

HOSŤOVÁ / Na rýchlostnej ceste R1 pri obci Hosťová sa našlo nadránom odstavené osobné auto bez vodiča. Za sklom vozidla bol na papieri perom napísaný odkaz “TELO JE POD MOSTOM“. Záchranné zložky odkaz doviedol k 34 ročnému mužovi. Nehybné telo ležalo pod mostom, ktorý má 25 metrovú výšku. Podľa informácií televízie JOJ, nebohý Nitran mal na krku aj bodnú ranu. Lekár cudzie zavinenie predbežne nevylúčil.

Nadránom spozorovali na kamerách v monitorovacom stredisku rýchlostnej cesty R1 odstavené vozidlo na krajnici so zapnutými výstražnými svetlami. Hliadka, diaľničnej spoločnosti išla celú situáciu preveriť. Prišli k autu no vodiča tam nevideli. Za sklom vozidla si však všimli  odkaz napísaný na kancelárskom papieri.

"22. augusta o 2:13 si operátor v službe na Centre monitorovania dopravy na R 1 Pribina, všimol odstavené vozidlo pri moste na 57 kilometri - smer Banská Bystrica," uviedla hovorkyňa Granvia Mia Bajáková.


Odkaz, z ktorého diaľničnej službe behal mráz po chrbte sa potvrdil. Pozreli dole z mosta, ktorý má 25 metrovú výšku. Pri kukuričnom poli ležalo nehybné telo muža. Pomôcť mu už nedokázali. "Našli smrteľne zranenú osobu pod mostom. Privolaná bola polícia, ktorá prípad vyšetruje," dodáva Bajáková.


Podľa informácií televízie JOJ nebohý Nitran mal na krku aj bodno-sečnú ranu. Policajti v okolí zaisťovali stopy niekoľko hodín. Hľadali tam aj nôž. "Polícia v tomto prípade začala trestné stíhanie pre trestný čin zabitia," skonštatovala policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.


Naše informácie hovoria aj o tom, že okrem odkazu za sklom, mužova manželka našla doma list na rozlúčku. Lekár predbežne cudzie zavinenie nevylúčil. "Presnú príčinu smrti určí až nariadená pitva," dodala Čuháková. Polícia na prípade stále pracuje a okolnosti smrti 34-ročného Antona sú v štádiu vyšetrovania.

Hasiči počas výjazdu mali smolu. Skončili vo zvodidlách po tom, čo si ich vozidlo vodička nevšimla. Viac už v nasledujúcej reportáži:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy