Zatiahnuté
11°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Súd vypočul v kauze tunelovania nebankoviek Pachingerom svedkov. Zaznel aj znalecký posudok
Zdielať na

Súd vypočul v kauze tunelovania nebankoviek Pachingerom svedkov. Zaznel aj znalecký posudok

Archívne video

BRATISLAVA / V kauze sprenevery, kde obžalobe čelí Patrik P. známy z prípadu skrachovaných nebankových spoločností, dnes Okresný súd Bratislava I vypočúval svedkov. Jeden z nich vypovedal, že mu obžalovaný v roku 2012 prisľúbil financovanie projektu v hodnote 700-tisíc eur.

"Získané financie nikdy neboli vložené do toho projektu," povedal svedok s tým, že s Patrikom P. mali v tejto oblasti len ústnu dohodu. "Následne mi povedal, že z toho nič nebude," uviedol svedok.

Ďalší z vypočutých svedkov pred súdom spomínal prísľub zhodnotenia investovaných finančných prostriedkov. "Spočiatku nejaké výnosy chodili, následne prestali," uviedol. Za celú vec však podľa neho bola zodpovedná iná osoba ako Patrik P. Tretí predvolaný svedok, ktorý s Patrikom P. istý čas spolupracoval, povedal, že obžalovanému "určití ľudia dávali peniaze na zhodnotenie". Samotný Patrik P. však podľa svedka peniaze na vyplácanie výnosov následne pýtal od neho. "Tieto požiadavky som ignoroval," povedal.

Pre súdom tiež odznel znalecký posudok, ktorý analyzoval pohyby na účtoch spoločnosti Patrika P. PP Kapital. Obhajca však pred súdom uviedol, že s obžalovaným nemali dostatok času vypracovať k posudku vyjadrenie. Pojednávanie v tejto veci pokračuje v utorok 11. augusta.

Podľa obžaloby Patrik P. v desiatich skutkoch v rokoch 2010 - 2013 od poškodených pod prísľubom vyplácania mesačných výnosov z poskytnutej sumy vylákal finančné prostriedky v celkovej sume 959 750 eur. Tie však podľa prísľubu nezhodnotil, prípadne použil na vyplácanie iných, čím spôsobil škodu poškodeným v celkovej sume vyše 840-tisíc eur.

V kauze skrachovaných nebankových spoločností Horizont Slovakia a BMG Invest bol Patrik P. právoplatne odsúdený na sedem rokov väzenia. V septembri by mal byť prepustený z výkonu trestu.

Pozrite si video zo zadržania Patrika Pachingera, ktorého polícia zadržala priamo počas rozhovoru s novinármi:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy