Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Mimoriadne pátranie: Juraj (24) môže byť v ohrození života. Polícia žiada o pomoc
Zdielať na

Mimoriadne pátranie: Juraj (24) môže byť v ohrození života. Polícia žiada o pomoc

DUBOVANY / V okolí obce Dubovany vyše 100 ľudí hľadalo nezvestného 24 ročného Juraja Strečanského. Podľa piešťanskej polície, ktorá pátranie organizovala, môže byť mladý muž v ohrození života.

Dvadsaťštyriročný Juraj Strečanský z Dubovian je nezvestný už štvrtý deň. Pred svojim náhlym odchodom z domu nepovedal najbližším vôbec nič. Rodina sa obrátila na políciu. "Juraj odišiel z domu už v piatok a nevedno, kde by sa mohol nachádzať, polícia vykonáva rozsiahle pátranie, ktorého sa zúčastňujú kolegovia z okolitých policajných oddelení, zapojili sa aj dobrovoľníci z obci a tiež dobrovoľní hasiči," povedala policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.


Na asi stovku dobrovoľníkov čakali desiatky kilometrov v mimoriadne náročnom teréne. Pátranie poriadne znepríjemňovali aj vysoké horúčavy."Terén je veľmi ťažký, sú to takzvané háje, ktoré sú zarastené hustým porastom, čiže pátranie je veľmi náročne," skonštatoval starosta Dubovian Miroslav Michalík.

Nie je vylúčene, že 24 ročný muž je v zlom psychickom stave a podľa polície môže byť v ohrození života. Juraj pôsobí mladistvým dojmom, vyzerá na 16 rokov. Mobilný telefón si so sebou nezobral. "Prehľadávame oblasti, ktoré nezvestný mal v obľube, ktoré veľmi často navštevoval, čiže logicky musíme vylúčiť najskôr tieto miesta," dodal starosta.

"Do pátrania sa zapojil aj letecky útvar MVSR za použitia špeciálnej kamery s termovíziou," informovala hovorkyňa Kredatusová.

Pátracia akcia napokon nepriniesla úspech. Juraja Strečanského v okolí obci Dubovany a Veľké Kostolany nenašli.
Pátranie po nezvestnom mladom mužovi však dneškom rozhodne nekončí.

Akékoľvek informácie vedúce k jeho nájdeniu môžete telefónovať na bezplatnú linku 158.

​Videli ste ho? Polícia pátra po bankovom lúpežníkovi. Čo má na krku sa dozviete v nasledujúcej reportáži:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy