Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Veľká pátracia akcia. Troch tínedžerov, ktorí ušli z tábora hľadala stovka ľudí
Zdielať na

Veľká pátracia akcia. Troch tínedžerov, ktorí ušli z tábora hľadala stovka ľudí

ORAVSKÁ POLHORA / Traja tínedžeri z detského domova počas noci opustili letný tábor, čím spustili veľké pátranie. Počas tmy po nich pátrali stovky ľudí, ktorý sa predierali hustým lesom. Chlapcov napokon zazrel obyvateľ obce, ktoré bola od tábora poriadne ďaleko.

V noci z  ubytovne13 až 16 roční chlapci sa vybrali na dobrodružný výlet. Chlapci opustili ubytovacie zariadenia, vybrali sa peši do asi 20 km vzdialeného Námestova. Keď táboroví vedúci zistili, že nie sú vo svojich izbách, zavolali v noci na políciu. Pred našou kamerou sa však k prípadu vyjadriť nechceli.

"Táto lokalita je z každej strany hlboko v lese, sme požiadali o súčinnosť. Mal som potvrdených, že príde viac ako 100 dobrovolných hasičov, 8 kynológov občianskych združení a dalších dobrovoľníkov," povedal veliteľ Oravského záchranného systému Vladimír Mrekaj.

Mysleli, že začnú pátrať najmä v lesoch. Avšak vďaka výzve Oravského záchranného systému na sociálnych sieťach situácií sa zmenila. Na výzvu zareagoval pozorný občan zo Zubrohlavy.


"Videl som na sociálnej sieti, že sa hľadajú traja chlapci - nezvestní. Videl som okolo desiatej hodiny troch chlapcov, že sa potulujú po dedine a zdalo sa mi zvláštne, že mali už byť doma. Kedže som ich stretol dvakrát v noci," povedal Martin Cubínek.

A takisto na výzvu ráno reagovala obyvatelka Námestova. Tá okamžite volala Oravský záchranný systém.
"Občianka mi telefonovala, spomínané tri deti videla v Námestove, všímavú občianku som poprosil, aby počkala do príchodu polície," uviedol podpredseda Oravského záchranného systému Igor Janckulík.


Chlapci boli našťastie v dobrom zdravotnom stave, akurát boli poriadne unavení. Polícia ich následne odovzdala vedúcemu tábora.

O šťastnom návrate domov informovala aj polícia na svojom facebookovom profile.

ORAVSKÍ POLICAJTI SO ZÁCHRANÁRMI VYPÁTRALI CHLAPCOV, KTORÍ UŠLI Z DETSKÉHO TÁBORA Policajná hliadka z Obvodného...

Uverejnil používateľ Polícia SR - Žilinský kraj Pondelok 3. augusta 2020

Po piatich rokoch od zmiznutia polícia začala pátrať po nezvestnej žene. Viac v reportáži:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy