Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Barbore, ktorú muž vydávajúci sa za lekára z Afganistanu obral o peniaze, už polícia nepomôže. Zastavila trestné stíhanie
Zdielať na

Barbore, ktorú muž vydávajúci sa za lekára z Afganistanu obral o peniaze, už polícia nepomôže. Zastavila trestné stíhanie

NITRA / V prípade mladej ženy, ktorá naletela cez sociálnu sieť, mužovi, ktorý sa vydával za amerického vojaka polícia stíhanie zastavila. O prípade z obce Choča sa hovorili pred niekoľkými týždňami. Muž, tvrdil, že poslal balík, v ktorom sú uložené peniaze. Od ženy však vopred vylákal tisíce eur.

So slečnou Barborou, údajný vojenský lekár komunikoval cez sociálnu sieť. Postupne si získal nielen jej dôveru, ale i city. Potom prišiel príbeh o balíku s peniazmi, ktorý jej vraj posiela. Háčik bol však v tom, že za zásielku musela zaplatiť poplatok. Žiadny balík však neprišiel. "Mám zaplatiť 3000, a že ten balík mi pošlú tak ja som im zaplatila 3000 a čakala," uviedla podvedená. Slečnu Barboru muž znova začal kontaktovať a žiadna od nej pomoc ako i peniaze. "Najprv píše, že sa ospravedlňuje, druhýkrát chce peniaze, tretíkrát mi vyvoláva a štvrtýkrát ma preklína," dodáva.


Mladá žena pochopila, že naletela. Všetko oznámila aj na polícii, tá však teraz stíhanie zastavila. "Odmietnutie trestného stíhania  bolo zdôvodnené nízkou mierou opatrnosti poškodenej pri komunikácií s cudzincom a následne poskytnutie neprimeranej finančnej pôžičky," informovala policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.
To, že polícia zastavila trestné stíhanie Barboru nemilo prekvapilo. Polícia, však upozorňuje nato, že ľudia musia byť opatrní. "Je potrebné uvažovať zdravým sedliackym rozumom a uvedomiť si, či by peniaze poskytli okamžite,  ako by o to niekto cudzí požiadal pri dverách bytu alebo na chodníku," pokračuje Čuháková.

"Ja som sa odvolala, chcem spravodlivosť a budem bojovať," odhodlane povedala podvedená. Prípad Barbory však nie je ojedinelý. Po odvysielaní sa nám ozvali viaceré ženy. Tiež sa cez sociálne siete zoznámili s osobami, ktoré sa vydávali za vojakov, námorníkov a pilotov a poslali im tisíce eur. Na políciu sa však hanbia ísť.

Príbeh lásky tentokrát so šťastným koncom. Cez sociálne siete v čase karantény prebiehali aj svadby. Viac sa dozviete v reportáži:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy