Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Výsledky tragickej zrážky autobusu s kamiónom pri Nitre sú známe. Odborníci zistili príčinu smrti 12 pasažierov
Zdielať na

Výsledky tragickej zrážky autobusu s kamiónom pri Nitre sú známe. Odborníci zistili príčinu smrti 12 pasažierov

Archívne video

ZLATÉ MORAVCE / Znalci zo znaleckého ústavu dopravy zo Žiliny už poznajú príčinu mimoriadne tragickej nehody, pri ktorej zomrelo 12 ľudí. Zrážka autobusu a nákladného auta sa stala minulý rok v novembri na zlatomoraveckej ceste. Medzi cestujúcimi, ktorí nehodu neprežili bolo aj päť tínedžerov, ktorí sa vracali zo školy.

Znalec z Ústavu súdneho inžinierstva Gustáv Kasanický pre TV JOJ uviedol, že vyšetrovanie nehody už definitívne uzavreli. Na miesto tragédie sa vrátili niekoľkokrát a robili tam aj vyšetrovacie pokusy. Príčinu nehody tak už poznajú, ale bližšie sa vyjadriť nemôžu. V najbližších dňoch by tento dôležitý posudok mali odovzdať polícii. Podľa informácií televízie JOJ jednou z verzií by mohlo byť aj to, že nákladné auto, ktoré vrazilo do autobusu nabehlo na nerovnosť na ceste a preto sa rozkývalo. Následne vrazilo do autobusu.

"Vyšetrovanie okolností tejto tragickej dopravnej nehody pokračuje, vyšetrovateľ však nateraz nemá k dispozícii výsledky znaleckého dokazovania, bez ktorých nemôže vo veci ďalej rozhodnúť," uviedla v stanovisku policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.

Tie najpodstatnejšie informácie z tragickej nehody sme mapovali v ONLINE reportáži. Priebeh nešťastnej udalosti si môžete prečítať tu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy