Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Sudkyňa Cviková z kauzy Búrka chce ísť na slobodu
Zdielať na

Sudkyňa Cviková z kauzy Búrka chce ísť na slobodu

BRATISLAVA / Podľa informácií TV JOJ žiada sudkyňa z kauzy Búrka, Denisa Cviková, o prepustenie z väzby. V nej je od 9. marca po zatknutí Národnou kriminálnou agentúrou.

Hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu pre TV JOJ potvrdila, že ŠTS už dostal Cvikovej sťažnosť o zrušenie väzobného stíhania. Tak ako pri Jankovskej, ešte nie je určený termín pojednania ich žiadosti sudcom pre prípravné konanie. "Potvrdzujem, že na Špecializovaný trestný súd, pracovisko B.Bystrica, bola doručená žiadosť obvinenej Mgr.D.C. o prepustenie z väzby na slobodu. Termin prejednania žiadosti vytýčený ešte nie je," uviedla hovorkyňa Katarína Kudjaková.

Minulý týždeň potvrdila hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjaková, že žiadosť o zrušenie väzby požiadala aj Monika Jankovská. Ide o posledné dve sudkyne z obvinených, ktoré po vzatí do väzby žiadajú prvýkrát o prepustenie na slobodu. 

​V stredu NAKA v Nitre pokračuje vo výsluchu už bývalého sudcu Vladimíra Sklenku. Ten svedčí proti osemnástim obvineným sudcom a advokátom, obvinených z rôznych korupčných trestných skutkov. Z nich 13 obvinených sú bratislavskí sudcovia. 

Sudca Sklenka odchádza z NAKA v Nitre. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy