Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
VIDEO: Medveďa nezastavil ani elektrický ohradník. Rozbil strechu a vyraboval úle
Zdielať na

VIDEO: Medveďa nezastavil ani elektrický ohradník. Rozbil strechu a vyraboval úle

PODBANSKÉ / Zdá sa, že ľudia v Liptove už majú medveďov naozaj plné zuby. V Podbanskom si medveď tentoraz posvietil na úle priamo v hospodárskej budove. A pre zviera nebolo nič prekážkou. Ani strecha. Svoje skúsenosti s medveďmi majú aj v Liptovskom Hrádku, kde sa medveď prechádzal po námestí. A v Liptovskej Kokave dokonca medveď zvalil na zem muža priamo v areáli družstva.

"Medveď má veľmi rád med a sami vidíte, keď to zacítil na tej streche, išiel aj cez všetky prekážky. Predpokladám, že to labou vytrhával tie šindle, tie sú tam len klincami pribité," vyjadril sa Peter Gajdoš, ekológ ochranného obvodu Podbanské. Medveď neváhal, vyškrabal sa na strechu a urobil v streche dieru. Medveď horáreň a jej okolie nenavštívil prvýkrát. Po prvej návšteve si ekológ nainštaloval fotopascu a tá usvedčila medveďa priamo pri čine.

 "Mal som návštevu medveďa na dva razy s rozostupom dvoch týždňov. Zničil dve hospodárske budovy. Podarilo sa mu dostať až na povalu do podkrovia, kde som mal umiestnené včelstvá," opísal návštevu medveďa Gajdoš. Aby sa medveď dostal ku včelám, nezabránil mu v tom ani elektrický oplotok. "Mal som na jednej a aj druhej 4 včelstvá urobené a zničil mi ich na komplet, čiže 8 rodín.Vyšlo to na tisícdvesto eur," dodal Gajdoš.

S medveďmi majú skúsenosti aj v neďalekej Liptovskej Porúbke, kde sa mladý medveď špacíroval po verandu rodinného domu. A zas v Liptovskej Kokave nočnému strážnikovi spôsobil priamo v areáli družstva  zranenia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy