Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Štefan, ktorý zavraždil Líviu skrutkovačom a s mŕtvolou žil 3 roky v dome, pozná svoj trest
Zdielať na

Štefan, ktorý zavraždil Líviu skrutkovačom a s mŕtvolou žil 3 roky v dome, pozná svoj trest

TRNAVA / V prípade muža, ktorý tri roky žil s mŕtvolou v dome, súd rozhodol o treste. Začiatkom roka ho vzali do väzby potom, čo sa k vražde priznal sám a policajtov na miesto činu priviedol. Teraz mu sudca vymeral trest 14,5 roka.

Tri roky žil s mŕtvolou v dome, kde býval aj s matkou. 29- ročného Štefana hrýzlo svedomie a sám sa k vražde policajtom priznal. Telo v rozklade bolo zabalené v koberci a ukryté pod schodiskom v dome. Z vraždy ho obvinili a poslali do väzby ešte v januári 2020. V čase priznania on sám policajtov priviezol na miesto činu. 

Svoju obeť zavraždil ôsmimi ranami skrutkovačom do oka a hlavy. Potom oddelil nohy od tela a zabalil ho do vreca, ktoré následne zabalil do koberca a zapáskoval. Mŕtve telo schovával pod schodmi v dome. Štefan sa ku všetkému priznal. Polícia v čase zadržania informovala, že v deň, keď sa prišiel na oddelenie priznať, bol pravdepodobne nadrogovaný. Počas vyšetrovania sa ukázalo, že bol pod vplyvom drog a alkoholu. Pri tele sa našiel aj nôž. V dome bolo cítiť zápach, na ktorý sa matka mala Štefanovi sťažovať. Ten jej údajne povedal, že to je smrad z kanalizácie a miestnosť pod schodiskom zabarikádoval. 

Líviu  mal zavraždiť potom, ako si všimol, že sa mu hrabala v jeho osobných veciach v izbe a niečo mu zobrala. Ide o Líviu Lakatošovú, ktorá bola od tej doby aj tri roky nezvestná. "Skutočne bola považovaná za nezvestnú," uviedla starostka obce Trstená Eva Kaczová. Sudca ho v januári 2020 poslal rovno do väzby do Leopoldova. Teraz sa Štefan opäť postavil pred súd a vypočul si svoj verdikt. Bol mu uložený trest odňatia slobody vo výmere 14,5 roka, za jeho čin mu hrozilo až 20 rokov za mrežami.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy