Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Na Liptove zaútočil medveď na človeka, ľudia majú strach
Zdielať na

Na Liptove zaútočil medveď na človeka, ľudia majú strach

LIPTOVSKÁ KOKAVA / V areáli poľnohospodárskeho družstva v Liptovskej Kokave zaútočil medveď na človeka! Pracovníka družstva doškriabal a zhodil ho do priekopy. Medvede strácajú plachosť a ľudia v okolí Liptovského Hrádku už na ich výskyt a hrozbu útoku upozorňujú dlhodobo. A mnohí majú strach.

"Išiel som do teľatníka a on oproti mne, a ja idem s baterkou a on sa pustil do mňa," opísal útok nočný strážnik Ján Machata. "Tu je s tými medveďmi ako safari, tu sa pozriete na lúky a vidíte medveďa bežať. To sa bojíte aj deti pustiť vonku, aj na huby ísť," povedala Zuzana Barteková, príbuzná zraneného strážnika. 

Medveď si dovolil vojsť do areálu družstva a vyjedať zvyšky kukurice. V tom však medveďa prekvapil
pracovník družstva. Obaja zostali stáť zoči voči. "Podľa pracovníka mal ten medveď zhruba 150 - 170 kg," uviedol Tibor Kondor, zootechnik RD v Liptovskej Kokave. 

"Chytil a zvalil ma a ja mám lampáš, ja som potom bachol, mám taký lampáš, a zareval som, on sa tiež naplašil a ušiel. Bolo šťastie, že ušiel, keby nebol ušiel, tak ma dogniavi," poznamenal strážnik. "Keby sa postavil na zadné, ho doráňa," reagovala príbuzná strážnika. 

"Medveď mi zaškrabol do nohy," priblížil strážnik. Zdá sa, že si obľúbili chodiť na družstvo. Pred asi dvomi mesiacmi medveď rozbil vchod do ovčína.

"Po tejto skúsenosti bude mať strach chodiť do roboty a nielen on, ale aj tí ostatní, čo tam robia," podotkla príbuzná. "V tomto teľatníku robia ženy, chodia o 4 ráno a majú strach," dodal Tibor Kondor. 

Ťažké chvíle prežívala nedávno rodina v Kalifornii. Do chatky sa im dobýjal medveď. Podarilo sa mu dokonca preraziť ochranu na okne. Viac už vo videu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy