Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Pôjde Norbert Bödör do väzby? Okolo jeho prípadu je veľa otáznikov a pochybností
Zdielať na

Pôjde Norbert Bödör do väzby? Okolo jeho prípadu je veľa otáznikov a pochybností

BRATISLAVA / O kontroverznom nitrianskom podnikateľovi Norbertovi Bödörovi bude už vo štvrtok rozhodovať Najvyšší súd. A to po sťažnosti voči rozhodnutiu Špecializoveného trestného súd, ktorý Bödöra nevzal do väzby. V tomto prípade to však nie je prvýkrát, keď kroky kompetentných voči podnikateľovi sprevádzajú veľké pochybnosti, vyvolávajúce množstvo otázok.

Meno podnikateľa Norberta Bödöra sa na verejnosti začalo objavovať podstatne častejšie po vražde Jána a Martiny a následnom Kočnerovom zadržaní. Po prevalení komunikácie z aplikácie Threema bolo zrejme, že ide o jeho človeka s kontaktmi na najvyššie policajné miesta. O tom, že je Bödör chránencom, už na začiatku svedčil rozpačitý postup pri vydaní prvého zatykača.

Bödör sa nakoniec na polícii prihlásil sám. Zdôvodňoval to tým, že zachytil informácie o tom, že sa naňho chystajú policajti. Tí ho po vypočutí nakoniec aj prepustili. "S pánom Bödörom nejaké úkony robené boli, špecifikovať to nebudeme samozrejme," uviedol prokurátor ÚŠP. 

​O takmer rok neskôr, mali policajti na Bödöra pripravený zatykač opäť. Tentoraz však v súvislosti s praním peňazí z Pôdohospodárskej platobnej agentúry. Aj tentoraz bol jeho pobyt na polícii sprevádzaný čudnými okolnosťami.

Bödör sa totiž na políciu dostavil sám. Zaujímavé však je načasovanie. Pred sudcu sa jeho prípad dostal počas víkendu, keď mal dozorujúci prokurátor voľno, a tak ho zastupoval niekto iný. Navyše o nevzatí do väzby rozhodoval Michal Truban, bývalý predseda špecializovaného súdu, ktorého podľa výpovede Petra Tótha vo svojich motákoch spomínal Marián Kočner. Navyše Trubanovci tiež získali dotáciu z PPA, ktorej sa celá kauza týka. A aby toho nebolo málo, práve zastupujúci prokurátor voči tomu nevzniesol žiadnu námietku zaujatosti.

"Mne sa to jednoducho nezdá. Nezdá sa mi, že akurát tento pán rozhodoval a že sa aj pán Bödör tak veľmi rýchlo ponáhľal akurát vtedy, keď tento pán rozhodoval," myslí si predseda vlády Igor Matovič. 

"Keby sa postavil sudca a vysvetlil svoje rozhodnutie. Keby sa postavil prokurátor a vysvetlil svoje rozhodnutie. Tak aj tí ľudia vnímajú, aha tak sa to deje pre toto a pre toto. Lenže tých náhod je strašne veľa a sú podozrivé," dodáva podpredseda parlamentu Juraj Šeliga. Bödör a ani jeho obhajca na otázky TV JOJ súvisiace s podozreniami neodpovedali. Podnikateľa už vo štvrtok čaká ďalší súd. A sú len dve možnosti. Buď predsa len skončí vo vyšetrovacej väzbe. Alebo bude opäť raz prepustený na slobodu.

Pozrite si súvisiacu reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy