Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Od tragédie prešiel rok. Judita, ktorá je obžalovaná z vraždy spolužiaka Tomáša sa opäť postavila pred súd
Zdielať na

Od tragédie prešiel rok. Judita, ktorá je obžalovaná z vraždy spolužiaka Tomáša sa opäť postavila pred súd

ŽILINA / Dnes už 17 ročná Judita, ktorá je obžalovaná z vraždy spolužiaka Tomáša, sa opäť postavila pred senát okresného súdu v Žiline. Od tragédie na sídlisku Vlčince, uplynul viac ako rok. Dievčinu pred súdom už nezastupuje jeden jej z advokátov - expolitik Daniel Lipšic.

Tomáš mal na tele takmer 50 bodných a bodnorezných rán, Juditu ktorú z vraždy obžalovali stále na súd do Žiliny privážajú z nemocnice pre odsúdených a obvinených v Trenčíne.

Mreže vyšetrovacej väzby tak nepozná. Viackrát už požiadala súd o to, aby bola vyšetrovaná na slobode.
Na súde ako svedkovia doteraz o tragédii hovorili susedia ale aj zasahujúci policajti a záchranári.


"My sme spolu s kolegom boli privolaní ako prví prišli sme svedčit a sme predvolaní ako svedkovia k tomuto prípadu," uviedol zasahujúci lekár vo februári 2020 Ján Remšík."My sme tam prišli ako druhá posádka zranenia mala aj tá slečna," uviedol záchranár Tomáš Buček.


Dnes pred senátom vypovedal znalec z odboru súdneho lekárstva. Tomášova teta nevynechala ani jendo zo šiestich pojednávaní, výpoveď znalca sa ale počúvala ťažko.

"Pre rodinu Tomáška to bolo ťažké pojednávanie ale také je každé," uviedol splnomocnený zástupca poškodenej rodiny Ján Halagán.

Rodina zavraždeného Tomáša verí, že si Judita za obzvlášť závažný zločin vraždy nakoniec vypočuje spravodlivý trest. "Stále trváme na tom, že obžaloba bola podaná dôvodne," povedal Halagán. 

Takto prebiehalo posledé pojednávanie, na ktorom vypovedali zasahujúci záchranári.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy