Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Záplavy potrápili aj okres Prešov. Voda so sebou strhla dve chatrče, zaplavené zostali pivnice i záhrady
Zdielať na

Záplavy potrápili aj okres Prešov. Voda so sebou strhla dve chatrče, zaplavené zostali pivnice i záhrady

HERMANOVCE / Lokálne záplavy v sobotu potrápili aj obyvateľov Hermanoviec v okrese Prešov. Voda sa valila z okolitých kopcov dolu dedinou. Zaplavené boli dvory, pivnice i záhrady. Dobrovoľní hasiči pomáhali do neskorej noci. V rómskej osade potok strhol so sebou tri lávky a podľa osadníkov vo vode skončili aj dve chatrče.

Nevinný potok sa v Hermanovciach pomaly menil na búrlivú rieku ešte vo večerných hodinách. So stúpajúcou hladinou stúpal aj u miestnych obyvateľov strach. Miestni hovoria, že to bolo rýchle. Po intenzívnom lejaku sa voda zliala do dediny i miestneho potoka.

Po zotmení to zasiahlo aj ľudí bývajúcich na kopci. Voda sa zliala z okolitých polí. Rigoly, ktoré zanieslo bahno, sa upchali. Na také množstvo vody nestačila ani kanalizácia. Ľuďom zatopilo pivnice i záhrady. Na pomoc im prišli miestni dobrovoľní hasiči.

Strach prežívali aj v miestnej osade. Časť z nej je akoby na ostrove. Z oboch strán ju lemuje potok. Keď sa dvihla jeho hladina, brala so sebou, čo jej stálo v ceste. Podľa miestnych im odplavilo tri drevené lávky a voda podmyla aj skromné príbytky.

"Dve chatrče zobralo. Prišla veľká voda, zobrala dolu tri mosty a teraz nemáme prístupovú dráhu," uviedol obyvateľ Hermanoviec. "Mostíky sa dorobia," ubezpečil starosta obce Lukáš Grejták. 

Pozrite si aj autentické zábery na zaplavené ulice obce Pichne:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy