Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Vražda v obci Muráň. Obeťou sa stala 90-ročná starenka
Zdielať na

Vražda v obci Muráň. Obeťou sa stala 90-ročná starenka

Archívna reportáž

V obci Richňava zasahovala NAKA pre úkladnú vraždu

MURÁŇ / V dome v malej obci Muráň našli včera mŕtvu starenku. Nezomrela však prirodzenou smrťou. Polícia prípad vyšetruje ako obzvlášť závažný zločin vraždy. Aký mal páchateľ motív, nie je známe. Polícia nekonkretizovala, či z domu aj niečo ukradol.

Všetko nasvedčuje o tom, že starenka zomrela rukou vraha. Polícia už začala trestné stíhanie pre zločin vraždy. Prípad vyšetrujú kriminalisti z Banskej Bystrice. Telo dôchodkyňe bez známok života mal nájsť v dome jej syn. Na to, že niečo nie je v poriadku upozornili ho pracovníčky obce, ktoré jej každý deň nosili  stravu. Keď na nasledujúci deň okolo poludnia prišli, tak zbadali, že  obedár z predošlého dňa je nedotknutý.

Žena mala ležať vo svojej posteli a mala niekoľko bodno-rezných rán. Policajti na mieste pracovali až do neskorých nočných hodín a totožnosť páchateľa zatiaľ nepoznajú.

Krajskí kriminalisti z BB vyšetrujú smrť 90-ročnej dôchodkyne. Bývalá učiteľka zomrela násilnou smrťou. Babička žila v dome sama. Keďže mala už vyšší vek, pracovníčky obecného úradu jej každý deň nosili obed, ktorý položili za bráničku. Urobili tak aj včera.Taška s jedlom bola však nedotknutá. "Ten obed tam ostal, ten obed, čo sme odniesli v utorok, tak ten zostal vonka. Tak som vedel, že niečo je zle," povedal obyvateľ obce. 



Pani Gabriela už vtedy nežila. Do domu vošiel jej syn a našiel ju ležať v posteli bez známok života Podľa nášho zdroja z policajného vyšetrovania mala niekoľko bodno-rezných rán. "Takú smrť si určite nezaslúžila," skonštatoval sused nebohej dôchodkyne.

"Na miesto bol vyslaný krajský vyšetrovací tím, ktorý vykonal rozsiahlu obhliadku miesta činu a zaistenie stôp,"  uviedol policajný hovorca Mário Bóna.

Bližšie okolnosti prípadu ale polícia nezverejnila. Nie je teda známe, či z domu dôchodkyne páchateľ niečo ukradol a ani to, či na mieste činu našli vražednú zbraň. Nemajú zatiaľ ani páchateľa. Po obci sa už špekuluje, kto mohol bezbrannú starenku takto bezcitne pripraviť o život. "Ja si myslím na 100 percent, že domáci nie. Tu sa pozná každý s každým, či je to cigáň, či je to biely," zapolemizoval miestny.


V minulosti pracovala ako učiteľka, bola vzdelaná a čítala ešte aj v tomto pokročilom veku. Donedávna ešte športovala a zaujímala sa o dianie v obci. Každý na ňu spomína v dobrom. "Bola to skromná žena. Nemôžem ja na ňu nič zlé povedať," dodal sused nebohej. Polícia prípad vyšetruje ako obzvlášť závažný zločin vraždy.

​Matka šéfa SIS Vladimíra Pčolinského našla náboje z pištole v schránke. Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy