Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Opitá vodička nezastavila na križovatke a v okamihu rozbila 5 áut
Zdielať na

Opitá vodička nezastavila na križovatke a v okamihu rozbila 5 áut

SPIŠ / Poriadne problémy si narobila 32 ročná Humenčanka na Spiši. V dychu útlej žene, policajti namerali namerali viac alkoholu, ako niektorým statným chlapom. Jedným šupom spôsobila odhadovanú škodu za takmer 3000 eur. Stačilo jej na to nezastaviť pred kolónou na križovatke. Vrátane svojho, tak rozbila 5 áut.

Štvorica áut stála pred semaformi na červenej, keď zrazu počuli len silný náraz. V niektorých autách boli aj deti.
"Som pribrzďoval takmer k nule a zrazu šupa. Hneď za mnou policajti a už vraveli, že majú hlásenú nejakú pani, ktorá nafúkala tri promile," povedal jeden z účastníkov nehody. 

Pri nehode bol potrebný aj zásah hasičov. Z Citroena po zrážke začal stúpať dym. "U posledného auta došlo k vytečeniu chladiacej kvapaliny na blok motora a toto dymilo," uviedol veliteľ zásahu Stanislav Sedlák.

Na prvý pohľad bežná reťazová nehoda sa zvrtla po dychovej skúške. Žena, ktorá vrazila do kolóny áut ju mala pozitívnu. Policajná hliadka mala hlásenie o opitej žene. Zelený Citroën s humenským evidenčným číslom zbadali na Duklianskej ulici v protismere. Ihneď sa za autom otočili. No v tom momente žena vrazila do áut ktoré stáli pred križovatkou.​ "Ani nevidno, žeby tam bola nejaká brzdná dráha na ceste," povedal vodič jedného z áut.

Za volantom auta sedela  32 ročná Humenčanka. Ozvalo sa nám niekoľko vodičov, ktorí ju videli už na diaľnici z Popradu. Už tam predviedla poriadne riskantnú jazdu vo vysokej rýchlosti zo strany na stranu
 "Policajti vodičke v dychu namerali 1,51 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 3,15 promile," uviedla policajná hovorkyňa Jana Mésárová.


Záchranári prezreli a ošetrili dve malé deti, vzali ich na kontrolné vyšetrenia do nemocnice. Opitej žene do rečí nebolo. "Humenčanka už čelí obvineniu za prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za ktorý jej hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok," dodala Mésárová.

Táto žena už má skúseností s jazdou pod vplyvom alkoholu. Pred dvoma rokmi ju za podobný čin odsúdili. Z miesta nehody ju vzali rovno do policajnej cely. "Spišskonovoveskí dopravní policajti spracovali podnet na jej vzatie do väzby," uzavrela policajná hovorkyňa.

Detská hra sa skončila horiacim autom. Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy