Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Potýčka v parlamente. Blaha tvrdí, že ho Pročko napadol. Ten to odmieta
Zdielať na

Potýčka v parlamente. Blaha tvrdí, že ho Pročko napadol. Ten to odmieta

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Bitka v parlamente. V bufete národnej rady došlo k incidentu medzi poslancom Smeru Ľubošom Blahom a poslancom OĽaNO Jozefom Pročkom.

"Bol fyzicky násilný. Začal ma škrtiť. Začal mnou lomcovať. Samozrejme, bol z toho konflikt. Ja som sa ho ani nedotkol, lebo násilie nie je to, čomu by som fandil," opísal situáciu Blaha. Podľa jeho slov sa Pročko neodvážil pokračovať, pretože bol na mieste čašník. "Ja som kričal na čašníka, že pán čašník vidíte to? A on potom prestal, lebo pochopil, že by bol stíhaný, čo aj bude," dodal Blaha. 

Pročko napadnutie Blahu odmieta. Pročko mu povedal, že si neželá, aby mu Blaha tykal. "Na čo mi povedal, že ty opica smradľavá, tebe budem tykať, kedy ja chcem. Odišiel som od neho preč," uviedol Pročko. 

Potom sa poslanci stretli v bufete. "Povedal som mu, že si neželám, aby mi toto robil. Na to mi povedal, že on kto spáva s tvojou ženou. Na to som mu povedal, že čo si to dovoľujete. A vtedy už vedel, že je zle. Začal vrieskať, že Pročko ma napadol, Pročko ma napadol," opisuje situáciu Jozef Pročko. "Napadnúť Blahu nie je ťažké, ale v živote som to neurobil," dodal Pročko. 

​Blaha uviedol, že konflikt vznikol po tom, ako Pročko počas rokovania nadával Robertovi Ficovi, že je opitučký. "Tak ja som na neho kričal, že on je na mol, lebo som mal pocit, že on je na mol. Kričal som na neho, že nech sa nespráva ako opica. On začal na mňa, že ty mi nebudeš hovoriť, že ja som opica a potom prišlo jeho násilie," opisuje Blaha. 

Blaha pre TV JOJ uviedol, že následne na to došlo k fyzickému násiliu. "Nebránil som sa, keby som sa bránil, bola by to normálna bitka," hovorí Blaha. 

Jozef Pročko počas rokovania parlamentu podal procedurálny návrh, aby boli v pléne prítomní zdravotníci. "Ako ste si všimli, tak Fico aj Vážny boli úplne opitučkí," povedal Pročko. 

​Jozef Pročko odmieta, že by Ľuboša Blahu napadol. 

​Blaha podáva trestné oznámenia

Blaha chce podať na Pročka trestné oznámenie. "Kamery tam nie sú. Je dosť možné, že si túto miestnosť vybral úmyselne. Aj preto teraz pôjdem podať trestné oznámenie. Idem práve k lekárovi, aby mi dal záznam a podám trestné oznámenie. Prepáčte, ale aby sme mali v parlamente, kde môžu byť rôzne nezvady, blázna, ktorý chodí a mláti ľudí a má hysterický záchvat, tak toto naozaj v 21. storočí nie," dodal Blaha. 

"Krásny zážitok z parlamentu. Blaha počas rozpravy mi nadával do k****v a opíc. Keď som mu povedal, že si to neželám, tak mi povedal, že ty chudák, kto ti tr**á ženu. Keď som ho stretol vzadu v bufete a spýtal sa ho teraz mi to povedzte ešte raz. Začal vrieskať Pročko ma napadol. Poviem Vám stretnúť tohto pána," napísal Pročko na facebooku. 

Incident okomentoval Ľuboš Blaha aj na facebooku. 

Predseda parlamentu Boris Kollár k potýčke medzi Blahom a Pročkom. "Videl som dva červené krky. Nemám dostatok informácií, aby som to vedel posúdiť," uviedol Kollár. "Hovorí sa o tom, že sa tu strhla nejaká mela. Bolo to 15 minút po rokovaní schôdze parlamentu. Bolo to v priestoroch, ktoré patria poslancom," dodáva Kollár.

"Nemáme z toho žiadny kamerový záznam, lebo tam kamery nie sú. Rovnako, ako nie sú na toaletách. Nevieme povedať, ako sa to zbehlo," dodal Kollár. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy