Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Počasie bude nasledujúce dni poriadne premenlivé. Meteorologička Miriam Jarošová upozorňuje na vysoký UV index
Zdielať na

Počasie bude nasledujúce dni poriadne premenlivé. Meteorologička Miriam Jarošová upozorňuje na vysoký UV index

BRATISLAVA / Ráno sa na viacerých miestach vytvorila hmla alebo sa zamračilo nízkou oblačnosťou ale cez deň bude, najmä dopoludnia slnko na oblohe, ktoré sa bude už okolo poludnia schovávať do hustej oblačnosti. Z nej sa dajú v priebehu popoludnia očakávať prehánky, občasný dážď, ale aj búrky, ktoré môžu byť sprevádzané intenzívnymi zrážkami, ale aj krúpami. Denná teplota dnes dosiahne od 21-22°C na severe po 27 °C na juhu. Vietor iba slabý, pri búrkach bude zosilovať. 

Takýto charakter počasia nám prináša pás nízkeho tlaku vzduchu, ktorý sa tiahne strednou Európou od západného pobrežia Francúzska až po Čierne more. 
"S vlhkým počasím musíme počítať aj v ďalších dňoch. Pretože k nám aj naďalej bude prúdiť teplý, ale vlhký vzduch od východu, bude u nás dusno," povedala meteorologička Miriam Jarošová. Teplota sa bude dvíhať, ale veľmi rýchlo sa bude počas dňa tvoriť mohutná kopovitá oblačnosť a z nej budú vypadávať prehánky, alebo sa budú tvoriť aj búrky. "Teplota sa pomaly bude dvíhať, v piatok sa pripravme na 23 až 28-29°C, v sobotu 24 až 30°C, v nedeľu 23 až 29°C," dodala Jarošová. 
Pozor aj na vysoký UV index , bude na hodnote 6 až 7, čo je veľmi vysoko. Nezabudnite preto na kvalitný ochranný krém ! 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy