Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Cez víkend sa kúpať zrejme nepôjdete. Takéto počasie nás čaká
Zdielať na

Cez víkend sa kúpať zrejme nepôjdete. Takéto počasie nás čaká

BRATISLAVA / Už niekoľko dní počasie u nás ovplyvňuje oblasť nízkeho tlaku vzduchu. Nie je síce hlboká, ale je rozsiahla, je v nej stále vlhký vzduch. Takže stačí málo slnečných lúčov, aby sa tvorila kopovitá oblačnosť a z nej sa na Slovensku bude objavovať dažďová kvapka v podobe prehánok, a aj búrok.

"Pršať bude vo štvrtok na mnohých miestach a pozor, zrážkové úhrny dnes môžu byť opäť vysoké, až okolo 35-40 mm," upozorňuje meteorologička Najlepšieho počasia TV JOJ Miriam Jarošová. Denná teplota bude aj napriek oblačnosti a zrážkam od 20 do 26°C, na východe do 28°C. Na západe severozápadný vietor do 25-30, v nárazoch okolo 50 km/h.

V ďalších dňoch sa nečaká výrazná zmena. "Stále budeme v oblasti nízkeho tlaku vzduchu, takže aj naďalej bude oblakov veľa a aj veľa zrážok. Len pozvoľna, pomaly bude oblakov a zrážok ubúdať," poznamenala ďalej Jarošová. Denná teplota v piatok od 19 do 25-26°C, v sobotu od 20 do 27, v nedeľu o máličko teplejšie. 
Ak čakáte na tropické teploty, aby ste sa bez obáv mohli ponoriť do bazéna, či štrkoviska a schladili si rozpálené telo, tak musíte vydržať. Teplota 30°C sa u nás začne objavovať častejšie na budúci týždeň. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy