Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
VIDEO: Pri pohľade na Domašu vás zamrazí. Pláže zaplavili kilá odpadkov
Zdielať na

VIDEO: Pri pohľade na Domašu vás zamrazí. Pláže zaplavili kilá odpadkov

DOMAŠA / Niektoré brehy vodnej nádrže Domaša vyzerajú ako smetisko. Môžu za to neporiadni rekreanti. Časť odpadkov naplavila voda, potom ako sa zvýšila hladina vodnej nádrže. Väčšinu však na plážach nechali nezodpovední ľudia. 

Cestou ku kultúrnej pamiatke z lesnej cesty od Valkova smerom ku kostolíku v dnes už zatopenej obci Trepec nájdete všeličo – množstvo vriec s odpadkami, pohodené plechovky, najrôznejšie plasty, ale kusy nábytku, či dokonca spotrebiče. Jedna zo zátok Domaši je doslova zaplavená odpadkami.

"Naši kolegovia vždy keď to počasie dovolí rekultivujú brehy a zároveň odstraňujú odpad, ktorý ostal po nelegálnych objektoch," vyjadril sa Marián Bocák – HOVORCA SVP.  Vodohospodári sa už pustili aj do likvidácie objektov, ktoré boli prevezené z pláže na pozemok pri hlavnej ceste v Turanoch nad Ondavou. Ľudia ich rozoberali a na pozemku po nich ostal neporiadok.

Veľkú časť už previezli na skládku. Aj niektoré pláže na Domaši čaká onedlho, ešte pred letnou sezónou, veľké upratovanie s pomocou dobrovoľníkov. Všetko však ešte závisí od počasia. Chatári, ktorí chodievajú na Domašu, však po nezodpovedných rekreantoch, zbierajú
vrecia s odpadkami pravidelne.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy