Zatiahnuté
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Zamestnanec rezortu vnútra mal pozitívny test na koronavírus. TV JOJ zisťovala, či mohol byť v kontakte aj s ministrom
Zdielať na

Zamestnanec rezortu vnútra mal pozitívny test na koronavírus. TV JOJ zisťovala, či mohol byť v kontakte aj s ministrom

BRATISLAVA / Koronavírus sa objavil už aj na ministerstve vnútra. Jeden zo zamestnancov je pozitívny na COVID- 19. Ľudia, ktorí prišli pred deviatou ráno do práce, sa do budovy nedostali. Časť z nej museli hasiči vydezinfikovať. Zisťovali sme, či je minister vnútra v poriadku a či mohol prísť s nakazeným do kontaktu.

Na pozitívneho zamestnanca upozornil ako prvý denník Nový Čas.  Zamestnanec bol podľa informácií TV JOJ absolútne bez príznakový a bez akéhokoľvek symptómu. Lekári mu údajne koronavírus zistili koncom minulého týždňa náhodou, a to pri jednom z lekárskych vyšetrení, ktoré absolvoval. Hneď potom ako sa dozvedel túto správu, kontaktoval svojich nariadených.

"Okamžite bola vykonaná dezinfekcia priestorov. Zaviedlo sa aj meranie teploty na vstupe do budov. A tak isto sa meria teplota všetkým zamestnancom ministerstva," vyjadrila sa hovorkyňa rezortu vnútra Barbara Túrosová. 

 Na ministerstve vnútra sme sa pýtali, či mohol prísť nakazený zamestnanec do kontaktu s ministrom vnútra prípadne s ďalšími kolegami. Hovorkyňa takúto informáciu dementovala. Do priameho styku s ním mal prísť iba jeho kolega, ktorý s ním sedí v jednej kancelárií. Ten sa aktuálne nachádza v karanténe, až kým nebudú známe výsledky testovania na koronavírus. Ďalší kolegovia do tejto doby majú umožnené pracovať z domu.

"Nie, pán minister vnútra určite neprišiel do styku s týmto zamestnancom. Postupujeme na základe nariadenia hlavnej hygieničky podľa jej usmernení. Je zatiaľ nateraz postačujúce to, aby bol testovaný zamestnanec, ktorý zdieľal kanceláriu s pozitívne testovaným," poznamenala hovorkyňa rezortu. Pozitívne testovaný zamestnanec je z odboru "Legislatívy."

Zaujímavosťou je, že v tejto budove sedí aj bývalý policajný prezident Jaroslav Spišiak. "Áno pán Spišiak sedí v budove, nie však na odbore, kde bol pozitívne testovaný zamestnanec," dodala hovorkyňa Túrosová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy