Skoro jasno
19°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Chceli by sa dostať do práce, no nemôžu. Dôvodom nie je koronavírus ale rekonštrukcia cesty, ktorá im blokuje prístup
Zdielať na

Chceli by sa dostať do práce, no nemôžu. Dôvodom nie je koronavírus ale rekonštrukcia cesty, ktorá im blokuje prístup

PREŠOV / O nás bez nás. Hnevajú sa podnikatelia z Prešova. Nikto im nepovedal, že ako bude vyzerať rekonštrukcia cesty, ktorá susedí s ich prevádzkami, pritom to má trvať 18 mesiacov. O tom, že sa niečo ide diať sa dozvedeli listom od zhotoviteľa. Avšak iba stručne, že sa cesta ide opravovať. Nespokojní podnikatelia sa na protest postavili proti stavebným strojom, namiesto komunikácie a informácií na nich privolali políciu.

Kolóny od Prešova až po tretiu dedinu od mesta a nahnevaní majitelia firiem popri ceste na vjazde do tretieho najväčšieho slovenského mesta. "V sobotu nastalo prekvapenie, že sme zistili, že nemáme odbočku k našej firme ..." povedal majiteľ mäsokombinátu. Niekoľko podnikateľov sa dnes vlastnými telami postavilo stavebným strojom. Nepáči sa im prístup zadávateľa ani zhotoviteľa."Keď to bude tak, že do konca roka, tak prídeme o všetkých zákazníkov 

Rozhorčene hovoria, že sa ich nikto nepýtal ako sa do firiem dostanú ich zamestnanci, zákazníci, či zásobovacie autá. Keď prišiel na miesto zástupca zhotoviteľa vôbec s nimi nekomunikoval, len privolal políciu. Tá jedného z podnikateľov, ktorý zamestnáva 150 ľudí odviedla ostatní sa dali na ústup.

Podnikatelia sa boja, že takéto obmedzenia odradia ich zákazníkov. Ich odpor skončil tak, že jedného predviedla polícia na obvodné oddelenie, ostatní sa dali na ústup. Sú nahnevaní, že namiesto komunikácie a informácií na nich zavolali políciu.


Po dvoch hodinách po zásahu policajtov sa k slovu dostala fréza. Niektorí sa o tom, že im zrušili k firme napríklad aj odbočovací pruh dozvedeli až keď boli osadené dopravné značky. Hnevá ich aj postup Slovenskej správy ciest ale aj kompetentných úradov."Keď to bude tak, že do konca roka, tak prídeme o všetkých zákazníkov," dodáva majiteľ firmy. Podľa nich mali byť prizvaní k stavebnému konaniu.

Kontaktovali sme aj Slovenskú správu ciest."Vzhľadom na stavebno-technické úpravy realizované na cestnom telese, sú stavebné práce realizované na základe ohlásenia stavebných prác, v súlade so stavebným zákonom. Počas realizácie stavebných prác bude zabezpečený prístup ku všetkým dotknutým prevádzkam na dotknutom úseku v intraviláne mesta Prešov, aj keď vo výnimočných prípadoch s určitými obmedzeniami," uvádzajú v stanovisku.

Majitelia ale doteraz nevedia ako budú úpravy vyzerať a nebránia sa aby sa úpravy robili po úsekoch. "Realizácia bude samozrejme prebiehať postupne po samostatne realizovaných stavebných úsekoch," dodáva správa ciest.

V Snine viac ako 15 hodín unikal plyn. Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy