Polojasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Koronavírus a pôrody: Niektoré nemocnice začali púšťať k rodičkám už aj otcov
Zdielať na

Koronavírus a pôrody: Niektoré nemocnice začali púšťať k rodičkám už aj otcov

PARTIZÁNSKE / V súvislosti s koronavírusom platia vo všetkých nemocniciach prísne opatrenia. Dotkli sa aj pôrodníc. Návštevy sú väčšinou zakázané, rovnako ako prítomnosť otcov pri pôrode. Vzhľadom na odporúčania hlavného hygienika a ministerstva zdravotníctva sa situácia v týchto dňoch zmenila. Niektoré nemocnice otcov k pôrodom začali púšťať.

Otcov najnovšie pustia na pôrodnú sálu aj v nemocnici v Partizánskom. Pre koronavírus mali do pôrodnice vstup zakázaný. Najnovšie to ale neplatí a pri narodení svojich ratolestí nebudú chýbať. Musia ale dodržať prísne hygienické opatrenia. "Musí prejsť cez filter, či neprekonal chorobu, či nemá cestovateľskú anamnézu," uviedol primár gynekologicko-pôrodnického oddelenia Nidal Abutuaima.


"Každý otec musí mať masku na tvári, oblek a návleky," povedal Nidal Abutuaima. "Tento význam nie je len v psychickej podpore, ale v rámci citovej väzby celej rodiny," skonštatovala pôrodná asistentka Radoslava Cifríková.

Na oddelení platia naďalej prísne opatrenia. Mamičky sú na izbách samé, na chodbu môžu vychádzať iba v nevyhnutnom prípade. Lekári sú pripravení aj na to, že budú musieť odrodiť pacientku pozitívnu na Covid-19. "Sme realizovali izolačnú izbu pre pacientky, čo majú podozrenie na Covid-19, alebo boli v styku s niekým," dodal Nidal Abutuaima.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy