Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Primátor Bratislavy Matúš Vallo prijal rezignáciu šéfa mestkej polície Mareka Gajdoša
Zdielať na

Primátor Bratislavy Matúš Vallo prijal rezignáciu šéfa mestkej polície Mareka Gajdoša

BRATISLAVA / Primátor hlavného mesta Matúš Vallo prijal rezignáciu náčelníka Mestskej polície Bratislava Mareka Gajdoša. Ten svoje miesto ponúkol potom, čo spôsobil škodovú udalosť a policajti mu následne namerali zvyškový alkohol.

Šéf mestskej polície svoje miesto ponúkol primátorovi Matúšovi Vallovi ešte pred víkendom. Marek Gajdoš, ktorý je zároveň bývalý vyšetrovateľ prípadu Gorila, mal nehodu. Podľa vlastných slov dostal mikrospánok.  So svojím autom zišiel z cesty a spôsobil škodovú udalosť. Nikto iný sa pri nehode nezranil. Policajti mu ale namerali zostatkový alkohol. 

Vyjadrenie Gajdoša po nehode 

"Chcem sa hlboko ospravedlniť. Sklamal som obyvateľov nášho mesta, členov zboru Mestskej polície, vedenie mesta a seba samého.Včera vo večerných hodinách som v tomto na plnej čiare zlyhal. V dôsledku mikrospánku som počas vedenia vozidla zišiel z cesty a spôsobil škodovú udalosť. Dôsledkom tejto nehody boli škody na mojom vozidle, nikto iný nebol účastný ani poškodený. Čo je ale podstatné, po kontrole hliadkou polície mi bol nameraný zvyškový alkohol," uviedol vo svojom vyjadrení Marek Gajdoš. 

"Nápor na každého z nás je teraz obrovský, či už v dôsledku domácej izolácie alebo mimoriadneho nasadenia v prvej línii. Ale ani takéto okolnosti neospravedlňujú moje zlyhanie," povedal Gajdoš. 

Vallo prijal rezignáciu 

"Pri rozhodovaní stálo na jednej strane vyvodenie zodpovednosti za vážne pochybenie náčelníka. Na strane druhej pokračovanie v práci Mareka Gajdoša, skvelého, čestného policajta s bezchybným profesionálnym kreditom, výbornými výsledkami na čele mestskej polície, vrátane perfektnej spolupráce a koordinácii celej mestskej polície v súčasnej zložitej situácii v koronakríze. Akokoľvek som nad tým uvažoval, prišiel som k záveru, že nie je možné mať oboje. Po zvážení všetkých okolností som sa preto rozhodol ponúknutú rezignáciu náčelníka mestskej polície prijať," uviedol v mene primátora, hovorca magistrátu Peter Bubla. 

Primátor Matúš Vallo zlyhanie, ktorého sa Gajdoš dopustil považuje za príliš vážne na to, aby naďalej mohol stáť na čele mestkej polície v Bratislave. "Je pre mňa ale veľmi dôležité, aby v súčasnej situácii počas koronakrízy a vzhľadom na dôležitú úlohu príslušníkov zboru bol zabezpečený riadny a plynulý chod mestskej polície," pokračoval Vallo. Náčelníka ale požiadal, aby vo svojej funkcii ešte zotrval do konca júna. "Dovtedy chcem, aby sme vypísali a zrealizovali otvorené výberové konanie na túto pozíciu, z ktorého budem môcť navrhnúť zastupiteľstvu nové meno," vysvetlil primátor.

"Marek Gajdoš urobil chybu, nespôsobil škodu nikomu a ani nikomu neublížil. Ublížil len sebe. Trest za toto osobné zlyhanie je podľa môjho názoru dostatočný, aby táto udalosť ďalej neovplyvnila jeho budúci profesný život. Spoznal som ho ako čestného človeka a budem mu držať aj ďalej palce," uzavrel primátor Bratislavy Matúš Vallo. 

 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy