Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Policajtov v Mojmírovciach musia testovať na koronavírus. Jeden z ich kolegov bol nakazený
Zdielať na

Policajtov v Mojmírovciach musia testovať na koronavírus. Jeden z ich kolegov bol nakazený

MOJMÍROVCE / Policajtov z obvodného oddelenia v Mojmírovciach budú testovať na koronavírus. Počas týždňa sa totiž zistilo, že jeden z ich kolegov je pozitívny. Prišli na to náhodou.

​Policajti ešte pred vyše dvomi týždňami zatkli muža zo Srbska, ktorý mal mať pozitívny test na koronavírus. Prišli s ním do kontaktu 4 a preto boli testovaní. Napokon sa však ukázalo, že v prípade Srba išlo o chybu v zápise a koronavírus nemá. Inak to však bolo u jedného z policajtov.

O tom, že policajt z Obvodného oddelenia v Mojmírovciach má pozitívny test na koronavírus, sa dozvedel v utorok. Odvtedy je policajt v povinnej karanténe. V karanténe je aj mužov kolega, s ktorým pracuje vo dvojici. Obyvatelia obce, v ktorom je obvodné oddelenie však hovoria o obavách.

"Policajta poslali do domácej karantény, ale oddelenie funguje naďalej. Koľko policajtov môže byť nakazených a koľkých ľudí môžu nakaziť?" napísala nám nespokojná diváčka. Pýtali sme sa, či sa v prípade obvodného oddelenia neuvažuje o jeho uzatvorení. O všetkom rozhodovala hygienička ministerstva vnútra. "Obyvatelia sa nemusia obávať a nad uzatvorením oddelenia sa momentálne neuvažuje," uviedol hovorca MV SR Petar Lazarov.

Hygienička ministerstva vnútra rozhodla, že na koronavírus budú testovaný všetci policajti z obvodného oddelenia. Nie však okamžite, ale začiatkom budúceho týždňa. Na obvodnom oddelení pracuje 15 policajtov. Všade na Slovensku sú nastavené mimoriadne hygienické opatrenia. Napríklad policajti, ktorí nie sú spolu v hliadke sa medzi sebou stretávajú minimálne.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy