Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Po Riškovi dostane vzácny liek aj Alex. V máji má cestovať do Budapešti
Zdielať na

Po Riškovi dostane vzácny liek aj Alex. V máji má cestovať do Budapešti

BRATISLAVA / Druhý bojovník, ktorý trpí spinálnou muskulárnou atrofiou, dostane v máji liek Zolgensma,ktorý patrí k najdrahším medikamentom na svete. Malý Alex by mal so svojou rodinou cestovať na začiatku mája do Budapešti, kde mu liek podajú odborníci.

"Pred troma mesiacmi som len snívala o tom, že môj Alex, ktorý má veľmi ťažkú chorobu, by mohol dostať úplne nový liek. Liek, ktorý je ďaleko v Amerike a hlavne za tak obrovskú cenu, že pre nás, bežných ľudí, je jeho kúpa takmer nereálna. Predstava toho, že Alex nikdy nebude ani sedieť, nikdy nebude samostatný a viesť normálny život mi ale dala odhodlanie bojovať za získanie tohto lieku," napísala v utorok na sociálnu sieť Alexova mama Monika Brdárska.

"Na tejto ceste za liekom ma však podporilo aj veľa úžasných ľudí. Známych aj neznámych, rodina a kamaráti. A dnes, vďaka Vám všetkým, Vám môžem povedať, že sme to my všetci spolu pre Alexka vybojovali! ️ Aj napriek všetkým prekážkam, ktoré sme museli prekonať, Vám s radosťou píšem, že začiatkom mája cestujeme s Alexkom do Budapešti a verím, že všetko dopadne dobre a Alexko tento liek už v máji aj dostane," dodala Monika.

Následne vypísala množstvo mien, ktoré jej pomohli v boji za liekom. Vytvorili podporné skupiny, dražby, výzvy, či rôzne formy predaja so ziskom pre Alexa. "Slováci, ďakujem, že ste tak úžasný národ, že ste sa krásne spojili pomôcť jednému z nás! Ďakujem Vám všetkým! Náš boj bol aj Váš boj a spolu sme to dokázali," dodala na konci statusu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy