Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
V novozámockej nemocnici začali testovať personál. Štyria pozitívni zamestnanci sú v domácej karanténe
Zdielať na

V novozámockej nemocnici začali testovať personál. Štyria pozitívni zamestnanci sú v domácej karanténe

NOVÉ ZÁMKY / Klinika vnútorného lekárstva novozámockej nemocnice sa v najbližších dvoch týždňoch bude musieť zaobísť bez štyroch zdravotníckych pracovníkov. Dôvodom sú ich pozitívne testy na koronavírus. Momentálne sa zisťuje, kde a ako sa nakazili.

Štyrom zamestnancom novozámockej nemocnice, vrátane jedného lekára, doručili pozitívne výsledky testov na Covid-19. Všetci sú od toho momentu v domácej karanténe, keďže nemajú žiadne príznaky ani zdravotné ťažkosti.

K preventívnemu testovaniu personálu z prvej kliniky vnútorného lekárstva sa podľa zdroja TV JOJ pristúpilo po tom, ako bola na oddelenie prijatá pacientka, ktorej pri prvom testovaní vyšli pozitívne výsledky, avšak opakovaný test bol u nej negatívny. "Ako došlo k nákaze týchto 4 zamestnancov je predmetom epidemiologického skúmania. Pracuje sa aj s variantou, že k nákaze došlo mimo nemocnice," povedal hovorca novozámockej nemocnice Ján Baček.


V súvislosti s touto situáciou prijali opatrenia a aj naďalej dohliadajú na prísne dodržiavanie hygieny, nosenie rúšok a používania ochranných pomôcok pri práci. Podľa hovorcu nemocnice testy na COVID-19 vykonali aj u ostatných pracovníkov a pacientov internej kliniky dokonca aj na druhej internej klinike, doteraz s negatívnym výsledkom.

Ďalšie výsledky testovania lekárov, sestričiek a zdravotného personálu budú známe v priebehu zajtrajšieho dňa.
"Klinika naďalej pracuje v štandardnom režime. Doteraz bolo realizovaných viac ako 600 testov,"  dodáva hovorca. V nemocnici pokračujú v testovaní zamestnancov, prioritne to budú ľudia z nárazníkových zón.

Situácia  je mimoriadne vážne v centre pre seniorov v Martine. Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy