Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Brutálny čin muža, ktorý napadol manželský pár v dome má dohru. Manželia sa obrátili na policajnú inšpekciu
Zdielať na

Brutálny čin muža, ktorý napadol manželský pár v dome má dohru. Manželia sa obrátili na policajnú inšpekciu

TUŠICKÁ NOVÁ VES / Prípad 40 ročného muža, ktorý v Tušickej Novej Vsi brutálne prepadol manželský pár v ich dome pred ich malými deťmi, má pokračovanie. Poškodení sú presvedčení, že viaceré štátne orgány v tomto prípade pochybili. Obrátili sa preto na policajnú inšpekciu.

Agresívny muž bol v tom čase na úteku. Len niekoľko desiatok minút predtým podobne vyčíňal aj vo vedľajšom okrese. Policajti ho však nechytili. "Ušiel im na aute, ktorého poznávaciu značku vedeli. Vedeli, že páchateľ je nafetovaný," dodáva napadnutý. Polícia už viac ako týždeň zisťuje, ktoré policajné hliadky ho mali zastaviť a či pri svojej práci zlyhali. Muž na svojom aute prešiel cez hranice dvoch krajov. "Bolo nariadené okamžité vykonanie kontroly postupu všetkých príslušníkov policajného zboru košického kraja," povedala hovorkyňa KR PZ Košice Lenka Ivanová. 


Muža potom ako brutálne napadol manželov zadržali ich príbuzní a susedia. Vyšetrovanie bolo krátke bez prizvania znalcov. Lekárska správa hovorila iba o ľahkých zraneniach hlavy. "Uvedený postup má charakter takzvaného superrýchleho konania, pričom na jeho realizáciu boli splnené všetky zákonné podmienky," uvádza košická krajská prokuratúra. Podľa hovorkyňe krajského súdu v Košiciach, súdu nebol predložený žiaden dôkaz o možnom užití omamných látok  obvineným, pred spáchaním skutku.


Súd navrhovanú väzbu vymenil za 28 mesačný podmienečný trest odňatia slobody. Prokurátor sa s tým stotožnil v plnom rozsahu. Prokurátor aj obvinení sa vzdali práva podať proti vydanému trestnému rozkazu odpor a to z dôvodu, že  trest udelený okresným súdom bol v súlade s návrhom prokurátora.  Poškodení s takýmto trestom nesúhlasia. Prokuratúra sa z vlastnej iniciatívy, rozhodla skontrolovať celý priebeh vyšetrovania. " Krajská prokuratúra v Košiciach si vyžiadala z okresnej prokuratúry na vec sa sťahujúci spisový materiál," povedal hovorca krajskej prokuratúry Košice Branislav Bujnák.

V Rybanoch zasahovalo množstvo policajtov. Dostali sa do sporu s miestnymi Rómami.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy