Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Z víkendového počasia sa môžeme tešiť. Čo nám ale prinesie nový týždeň?
Zdielať na

Z víkendového počasia sa môžeme tešiť. Čo nám ale prinesie nový týždeň?

BRATISLAVA / Noc na sobotu bola na západe krajiny teplá. Nečudujme sa, veď piatok bol na Slovensku zatiaľ najteplejším dňom s maximálnou teplotou vyššou ako 25°C. 

Cez naše územie postupoval ďalej na juh studený front, zrážkovo nevýrazný, ale za ním  medzi tlakovou výšou nad Britániou a tlakovou nížou nad severozápadným Ruskom k nám bude prúdiť chladný vzduch. 
Sobota bude slnečná, ale na juhozápade krajiny počasie bude pod vplyvom vlniaceho sa studeného frontálneho rozhrania. "Znamená to, že na západe krajiny sa oblačnosť zväčší a môžu sa ojedinele objaviť slabé zrážky. Naďalej bude teplo. Denná maximálna teplota bude od 20 do 24-25°C, na severe bude 15 až 20°C," informuje meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová. 

V nedeľu bude oblačnosti a aj zrážok viac, najmä v západnej polovici bude prechodne až zamračené a tu sa zrážky budú objavovať miestami,  a pretože prúdenie studeného vzduchu od severu bude pokračovať, bude chladnejšie. Denná maximálna teplota dosiahne od 15 do 19°C, na severe a miestami aj na východe bude od 10 so 15°C. 
Začiatok nového týždňa prinesie menej oblačnosti a zostaneme bez zrážok. Pretože budeme pod vplyvom mohutnej tlakovej výše, teplota v noci opäť bude klesať na severe, v dolinách a kotlinách pod nulu, až do -5°C. V nížinách Slovenska sa síce teplota udrží v 2 metroch nad nulou, ale nad ránom v prízemnej vrstve aj tu teplota klesne pod nulu. 
Prízemné mrazy môžu poškodiť rastliny, ktoré si počas víkendu zasadíte na záhradku. Teplota cez deň sa bude pohybovať do 12 do 17°C, na severe a východe sa denní maximum bude pohybovať na hodnote 8 až 12°C.  
Stále je hodnota ozónu pod hranicou normy a UV index je na hodnote 5. Vitamín D je dôležitý pre náš imunitný systém, ale chráňte sa pre nepriaznivými vplyvom slnečného žiarenia pokrývkou hlavy a okuliarmi. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy