Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Pozitívny prípad hlásia aj na onkológii. Pre nezodpovedný krok skončil nemocničný personál v karanténe
Zdielať na

Pozitívny prípad hlásia aj na onkológii. Pre nezodpovedný krok skončil nemocničný personál v karanténe

BRATISLAVA / Na Slovensku pribudlo ďalších 14 ľudí s potvrdenou nákazou COVID 19. Celkový počet tak stúpol na 137. Medzi potvrdenými prípadmi je aj pacient z Národného onkologického ústavu v Bratislave a všeobecný lekár z Púchova.

"Žiaľ, aj napriek mnohým prosbám, aby pacienti a ich príbuzní neohrozovali ostatných onkologických pacientov, dotyčný 75-ročný muž počas návštevy vstupného filtra našej nemocnice a prijímacej ambulancie zamlčal to, že bol v kontakte s osobou s pozitívnou cestovateľskou anamnézou a zamlčal aj komplikácie vo forme občasného dráždivého kašla," priblížila hovorkyňa Národného onkologického ústavu v Bratislave (NOÚ) Patrícia Kubicová. 

Ide tak o ďalší prípad, kde pre nezodpovednosť pacienta skončil v karanténe zdravotnícky personál. "Opakovane vyzývame všetkých, ktorí musia navštíviť NOÚ, aby vo vstupnom filtri nič nezamlčali, pretože tým ohrozujú ostatných. Pacienta do prevozu na infekčnú kliniku izolovali. Dvaja lekári, tri sestry a sanitárka zostávajú v karanténe, pričom dvaja z nich až do testovania využili možnosť ostať v karanténnych priestoroch NOÚ, kde nemajú prístup pacienti ani ostatní zamestnanci," vysvetlila Patrícia Kubicová. 

Podľa informácií TV JOJ mal byť muž v kontakte s jedným pacientom, a to so spolubývajúcim na izbe. Aj ten skončil v karanténe a čaká na otestovanie.

Infikovaný je aj obvodný lekár v Púchove

Pozitívny nález na Covid-19 má aj obvodný lekár, ktorý s ďalšími desiatkami lekárov slúži v nemocnici s poliklinikou v Púchove. Samotnému lekárovi koronavírus potvrdili v piatok, avšak v karanténe je už od stredy. 

Lekár bol v úzkom kontakte s viacerými zdravotníkmi, nariadili im karanténu. "Im bude robená laboratórna diagnostika na podozrenie na toto ochorenie," informoval Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Považskej Bystrici. 

Pozrite si, ako taký filter pre pacientov vyzerá: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy