Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Uväznený psík strávil jedenásť dní v odvodňovacom kanáli. Zúfalé kňučanie začula náhodná okoloidúca
Zdielať na

Uväznený psík strávil jedenásť dní v odvodňovacom kanáli. Zúfalé kňučanie začula náhodná okoloidúca

JANÍKOVCE / Dvojročný psík strávil jedenásť dní uväznený v odvodňovacom kanály. Kríženec tam spadol potom, ako sa mu podarilo vybehnúť z domu. Kanál je na ťažko prístupnom mieste. Psík zrejme prežil aj vďaka vode, ktorá bola vo vnútri.

Psík sa stratil ešte 4. februára, začula ho až náhodne okoloidúca pani. "Začula som dosť také neprirodzené štekanie, ktoré sa ozývalo," opísala obyvateľka obce Zuzana. 

Žena, v prvom momente netušila, odkiaľ počuje zúfalý štekot. Prehľadávala kroviny a orientovala sa podľa zvuku. Ten ju doviedol až k tomuto odvodňovaciemu kanálu. "Zbadala som psíka, ktorý bol uväznený pod mrežou, kde bola zámka," priblížila Zuzana. 

Kanál má hĺbku jeden a pol metra. Pani Zuzana, zalarmovala pomoc. Špecialista z útulku ho dostal von. "Bol dosť taký krutý pohľad v tej mláke, ako stál," poznamenala Zuzana. "Určite to muselo byť preto zviera ťažké 11 dní čakať na pomoc," vysvetlil zástupca útulku zvierat František Kubíček. 

Podľa záberov zo záchrannej akcie bolo vidieť, že kríženec má radosť z toho, že mu konečne niekto pomohol. Prežil aj vďaka dažďovej vode na dne, ktorú určite pil. "On sa tešil vyslovene, že ho niekto našiel," povedala Zuzana."Bol premočený, lebo tam je vlhké prostredie a bol pochudnutý bolo to vidieť, že strádal potravu," dodal František Kubíček. 

Aj majitelia kríženca počas 11 dní hľadali, no bezúspešne. Kanál, do ktorého spadol, je však mimoriadne nebezpečný v jednej časti aj pre ľudí. "Nie je to bezpečné to aj človek sa prepadne," upozornil František Kubíček. Raisiho špecialista z útulku zaviezol naspať k svojej rodine. Ich radosť bola neopísateľná. "Psík bol začipovaný, sme zistili, komu psík patrí. Boli zaskočení, kde bol, že mohol prísť o život," dodal František Kubíček. 

Psík, ktorému niekto nakvapkal do očí žieravinu, podstúpi operáciu. Polícia pátra po páchateľovi: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy