Skoro jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Letuška mala vysoké teploty a príznaky infekčného ochorenia. V Ružomberskej nemocnici vylúčili koronavírus
Zdielať na

Letuška mala vysoké teploty a príznaky infekčného ochorenia. V Ružomberskej nemocnici vylúčili koronavírus

RUŽOMBEROK / Ďalšie podozrenie na koronavírus na Slovensku je v Ružomberku. Podľa informácii TV JOJ, pomoc svojej 33-ročnej dcére volala jej matka. Mladá žena mala príznaky infekčného ochorenia s teplotou nad 38 stupňov.

Do Ústrednej vojenskej nemocnice vo večerných hodinách priviezli letušku s podozrením na koronavírus. Letuška mala teplotu viac ako 38 stupnov a príznaky infekčného ochorenia. Matka dcérin zdravotný stav konzultovala najskôr s infekčným oddelením. "Keďže pacientka nemá pozitívnu cestovateľskú anamnézu, nenachádzala sa v poslednej dobe v oblasti s výskytom  koronavírusu, bolo jej odporučené domáce liečenie," uviedla  Petra Dišková, hovorkyňa ÚVN SNP Ružomberok. 

Napriek tomu rodina zavolal sanitku, ktorá mladú letušku previezla do nemocnice. "Doposiaľ dostupné výsledky laboratórnych vyšetrení ukazujú na bakteriálne a nie vírusové ochorenie, čo prakticky vylučuje infekciu koronovírusom," potvrdila Petra Dišková. 

Aj napriek tomu pre istotu jej v nemocnici dobrali vzorky a poslali na laboratórne vyšetrenie. Avšak podozrenie sa nepotvrdilo. "Vyšetrenia definitívne vylúčili koronavírus. U pacientky bola zrušená karanténa a bude prepustená do domáceho liečenia," doplnila hovorkyňa ÚVN SNP Ružomberok. 

Do ružomberskej nemocnice dopoludnia prišiel aj manželký pár, ktorý bol na pobyte v Číne - priamo v Honkongu. Honkong však nie je ohniskom nákazy. Manželia nemali známky žiadneho ochorenia. Aj tak im nemocnica vzala vzorky a poslala ich do laboratória. Zároveň sú na konci inkubačnej doby, preto lekár rozhodol, že manželský pár z nemocnice prepustia a manželia sa budú liečiť doma a nesmú vychádzať von medzi ľudí.

V noci priviezli do banskobystrickej nemocnice dvoch Slovákov, ktorých vládny špeciál priviezol z Číny:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy