Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Ministerstvo životného prostredia bude po Sólymosovi dočasne riadiť Érsek
Zdielať na

Ministerstvo životného prostredia bude po Sólymosovi dočasne riadiť Érsek

BRATISLAVA / Okrem Petra Pellegriniho, ktorý vykonáva funkcie premiéra i ministra zdravotníctva, bude oddnes na dvoch stoličkách sedieť ďalší člen vlády. Árpád Érsek povedie rezorty dopravy a životného prostredia. Environmentálnu agendu preberá po Lászlóvi Sólymosovi, ktorý po incidente v čínskej reštaurácii dnes odovzdal demisiu do rúk prezidentky Slovenskej republiky.

Prezidentka Zuzana Čaputová prijala demisiu ministra životného prostredia Lászlóa Sólymosa (Most-Híd) a riadením rezortu poverila jeho straníckeho kolegu Árpáda Érseka. Sólymos za vzdal funkcie ministra po medializácii informácií, že pod vplyvom alkoholu v ázijskej reštaurácii na Laurinskej ulici v centre hlavného mesta slovne a fyzicky napadol spoločne s bratom personál. 

Sólymos sa vo štvrtok 23. januára ospravedlnil a tiež uviedol, že ho mrzí, že jeho štvorročná práca na rezorte končí takýmto incidentom. "Zažívam veľmi ťažké obdobie vo svojom rodinnom živote. V tejto zložitej a vypätej emočnej situácii som sa zachoval zle a pre mňa osobne nezvyčajne. Som jednoducho človek a zlyhal som," povedal Sólymos.

Sólymos bol ministrom životného prostredia od roku 2016. Počas svojho úradovania sa venoval najmä zmenám v oblasti odpadového hospodárstva, ochrany ovzdušia, ochrany prírody a podzemných vôd. Legislatívne zmeny presadil aj v oblasti ochrany pôvodných rastlinných a živočíšnych druhov na Slovensku.

László Sólymos, ktorý abdikoval po výtržnostiach v jednej z bratislavských reštaurácií, zostane na kandidačnej listine strany Most-Híd. Viac sa dozviete vo VIDEU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy