Jasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Rodičia Jána a Martiny pre TV JOJ: Kočner a spol. mali arogantné úškrny, akoby ukradli nejaký rohlík
Zdielať na

Rodičia Jána a Martiny pre TV JOJ: Kočner a spol. mali arogantné úškrny, akoby ukradli nejaký rohlík

PEZINOK / Najhoršia vec na svete pre rodiča je dozvedieť sa, že jeho dieťa niekto chladnokrvne zavraždil. A asi druhá najhoršia vec je stáť zoči voči tomu človeku a počúvať ho, ako bez prejavu emócií mechanicky opisuje, ako vraždil. Presne tým si prešli rodičia Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej na hlavnom pojednávaní pred špecializovaným trestným súdom v Pezinku. V utorok, 14. januára majú vypovedať aj oni.

Rodičia zavraždeného Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej sa už druhýkrát ocitli v jednej miestnosti s ľuďmi, ktorí sú obžalovaní z objednávky a vykonania vraždy ich detí. "Je to pre nás veľmi ťažké a hrozné. Sedieť zoči voči obvineným a obžalovaným a vidíte ich arogantné úškrny, hlavne pána Kočnera a Zsuzsovej, že to majú na háku. Nič, jak keby ukradli nejaký rohlík,"  vyjadrila sa matka zavraždenej Martiny Zlatica Kušnírová. "Pani Zsuzsová bola taká, už sa dokonca aj usmievala. Asi si myslia, že sa im to prepečie. Pán Kočner je stále taký ako bol, arogantný," povedal otec zavraždeného novinára Jozef Kuciak. 

Marček sa priznal vo všetkých bodoch, no ostatní stále tvrdia, že s vraždou nemajú nič spoločné. Príbuzní požiadali o odškodné, ktoré by mal zaplatiť Marián Kočner. "Navrhli sme súdu, aby zaistil časť majetku pána Kočnera. Pán Kočner je majiteľom asi 24 kusov zmeniek spolu v zmenkovej sume približne 12 miliónov eur," povedal advokát rodiny obetí Roman Kvasnica. "Uplatnili sme si ten milión odškodného, ale hovorím, že celý ten milión pôjde na charitu, z toho nechceme ani korunu. To by som v živote neprijal. Je to skôr kvôli tomu, aspoň môj pocit je taký, že vlastne aj Janko bol zavraždený preto, že pána Kočnera pripravil o nejaké peniaze, ako sa on sám vyjadril, takže myslím, že najväčší trest preňho je, keď príde o peniaze," vysvetlil Jozef Kuciak. 

Viac vyjadrení Jozefa Kuciaka si môžete pozrieť TU:

Kočnera tento návrh zjavne zaskočil. "Som ho presne sledovala, že trošku taký tiež úškrn, ale to už nebol taký ten arogantný úškrn, ale trošku, jak by som to povedala, ja zo svojej pozície, že konečne mu niekto šľapol na kurie oko, že hop, asi mu hrozí niečo zlé, nejaká hrozba. Lebo pokiaľ má peniaze, bude stále robiť čo robí, že má za sebou ľudí, ktorých si môže zaplatiť a jak ho odstrihnú od majetku, od peňazí, tak potom uvidí, že už fakt to nie je sranda, a že je v tom sám," poznamenala Kušnírová. 

"Niekde v tých právnických kľučkách a paragrafoch sa skrýva pravda, len ťažko sa jej dostať von," dodal otec zavraždeného novinára Jozef Kuciak. "Dúfam, že fakt tá spravodlivosť zvíťazí, oni si to dvaja zaslúžia, nezomreli za seba, za nás všetkých, lebo to čo Janko písal, bolo práve o tých mafiánoch, bielych golieroch, ako nás pekne potichúčky okrádajú," dodala Zlatica Kušnírová, matka zavraždenej Martiny - snúbenice Jána Kuciaka. 

Ďalšie slová Zlatice Kušnírovej si môžete vypočuť TU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy