Polojasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Začína súdny proces v kauze vraždy Jána Kuciaka, prehovoriť chce aj Tomáš Szabó
Zdielať na

Začína súdny proces v kauze vraždy Jána Kuciaka, prehovoriť chce aj Tomáš Szabó

PEZINOK / Jeden z obžalovaných Tomáš Szabó chce na procese v prípade vraždy Jána Kuciaka vypovedať. Hlavné pojednávanie je rozdelené do niekoľkých dní v priebehu mesiaca január a február.

V pondelok začína pred senátom Špecializovaného trestného súdu v Pezinku hlavné pojednávanie vo veci vrážd novinára Jána Kuciaka a jeho partnerky Martiny Kušnírovej, podnikateľa Petra Molnára a ďalších skutkov. Počas prvých pojednávacích dní sa na súde očakáva prednes obžaloby a vyjadrenia či prípadné výsluchy štvorice obžalovaných.

Okrem Tomáša Szabóa bude zrejme priebeh vraždy aj jej plánovanie chcieť pred súdom vyrozprávať aj Miroslav Marček. Ten priznáva, že novinára zavraždil, pritom zastrelil jeho snúbenicu Martinu Kušnírová a taktiež spáchal úkladnú vraždu podnikateľa Petra Molnára. 

Szabó spáchanie vrážd popiera. Jeho advokátka Ivana Kochanská pre TV JOJ uviedla: "Môj klient na nadchádzajúcom hlavnom pojednávaní chce a bude vypovedať."  

Do prijatia podanej obžaloby Špecializovaným trestným súdom v Pezinku Tomáš Szabó vypovedal len raz. Pred vyšetrovateľmi vraždy vtedy povedal, že Kuciaka mali pôvodne len dobiť. V osudný deň, 21.2.2018 išiel do domu novinára Miroslav Marček, ktorý keď sa vrátil, mu mal povedať, že obeť už našiel aj s ďalšou osobou mŕtvych.  

Pozrite si archívnu reportáž: 



Súvisiace články

Najčítanejšie správy