Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Výbuchy petárd a hlučné oslavy pripravili smutné narodeniny pre Luciu (12). Jej koník šok nevydržal
Zdielať na

Výbuchy petárd a hlučné oslavy pripravili smutné narodeniny pre Luciu (12). Jej koník šok nevydržal

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / Po úhyne sučky v Žiline je tu zrejme ďalší dôkaz, že búchanie petárd zvieratám spôsobuje veľký stres. Hlučné oslavy pravdepodobne zapríčinili aj smrť kobyly v Liptovskom Mikuláši v mestskej časti Ploštín. Smutná udalosť sa stala práve na narodeniny 12 ročnej majiteľky Lucie. Jej koník šok zo streľby nevydržal.

"Je mi veľmi ľúto, čo sa stalo," povedala so slzami v očiach majiteľka koní Lucia Senajová. "To boli veľké petardy, otriaslo to pol dedinou, som chodil pozerať, či nie sú splašenie," potvrdil aj sused. 

Silvestra neoslavovali, namiesto toho chránili svoje kone počas silvestrovskej noci. "Silvestrovskú noc som sa snažil stráviť pri koňoch, aby prežili, to, čo sa každého Silvestra deje. Bol som tu s nimi. Bohužiaľ, ploštínska mládež sa chcela zabávať pri našich koňoch, odohnal som ich odtiaľto. Bolo dobré, že som tu bol a ustrážil tie kone," povedal Pavol Senaj, majiteľ koní. 

Rodina si myslela, že to najhoršie majú za sebou. Avšak ostali prekvapení. Dva dni po Silvestri si zrejme niekto nedal povedať a s petardami sa zabával naďalej. "Neviem čo, ale našli sme koníka. Veterinár povedal, že je to zo šoku a petárd. Vplyvom toho, že prežili ťažké dve noci," nezmohol sa poriadne na slová majiteľ.  "Výbuchy pôsobia traumaticky," potvrdil veterinár Jaroslav Želonka.

"Teraz nemáme, kde dať tohto koníka, lebo bol zvyknutý na svoju kamarátku a je teraz smutný, že je vo výbehu sám," povedala Lucia Senajová. "Je mi to hrozne ľúto a chcel by som upozorniť všetkých na to, že petardy spôsobujú ľuďom zle a nieto zvieratám," dodal majiteľ. 

Nielen na zvieratá neberú ľudia ohľad. pozrite si aj reportáž, v ktorej záchranárov napadol samotný pacient:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy