Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Známa nahrávka Kočner - Trnka má možno pokračovanie. S Gorilou by mala spájať aj finančníka z Penty
Zdielať na

Známa nahrávka Kočner - Trnka má možno pokračovanie. S Gorilou by mala spájať aj finančníka z Penty

BRATISLAVA / Známa nahrávka Kočner - Trnka má možno pokračovanie. TV JOJ má k dispozícii nahrávku, ktorá môže súvisieť s hrubým nadávaním a výčitkami Kočnera smerom k bývalému generálnemu prokurátorovi. Kočner Trnkovi vyčítal, že sa mal spolu s ďalšími ľuďmi podieľať na vydieraní finančníka z Penty, Jaroslava Haščáka s nahrávkou Gorila. Kópiu Gorily Kočner údajne mal ukrývať práve u šéfa prokuratúry Trnku.

Nahrávka s podobnými hlasmi, aké majú Kočner s Trnkom mala vzniknúť v roku 2014 a na verejnosť prenikla len nedávno. Príbeh nedávno zverejnenej nahrávky sa končí odpoveďou pravdepodobne Trnku, že chceli "5 melónov", TV JOJ ale získala inú nahrávku, ktorá Kočnerovu verziu aspoň z časti potvrdzuje. Na nahrávke, ktorou TV JOJ disponuje, počuť hlas finančníka z Penty, Haščáka. Ten sa pýta iného muža, s ktorým sa stretol na materiál, o ktorom je reč a nedá sa vylúčiť, že sa bavia práve o nahrávke Gorila.

X: "Tak, pýtajte sa, čo chcete vedieť."

Y: "Mňa zaujíma, že kto vám ho dal? To je prvá otázka. Druhá otázka je, prečo vám ho dal? Tretia otázka, kto poslal Kósu za našim právnikom. Štvrtá otázka, aký je vlastne záujem, či to má slúžiť na naše vydieranie alebo čo to je? Piata otázka, že aká je vlastne vaša úloha v tom, teda konkrétne?

Všetky údajne takto Haščákom položené otázky na nahrávke mali smerovať k osobe, ktorá má podobný hlas s hlasom starostu obce Dolný Bar Oszkárom Bereczkom. 

X: "Ja nemám záujem to sem nosiť."

Y: "Vám to dal Dobroš. Alebo od koho to vy máte?" 

X: "To je z tých zdrojov. Je to prakticky priamo od neho."

Y: "A on vám to dal s akou inštrukciou?"

X: "On, akože je to dobrá investícia. Dal to pre svoje dieťa."

Práve mená Oszkár a Kósa sa ale spomínajú aj na údajnej nahrávke Trnku s Kočnerom. Dobroš sa na nej mal Kočnerovi priznať, že kšeft s nahrávkou vymysleli spoločne, hoci nakoniec sám nechcel, aby Oszkár s Kósom išli za finančníkom. 

TV JOJ kontaktovala aj Oszkára Bereczka, ktorý sa k celej veci odmietol vyjadriť. Nemal záujem si ani vypočuť nahrávku, ktorú televízia získala. Naďalej ale zostáva jeho stanovisko, ktoré poskytol TV JOJ pred časom, a to sa týkalo údajnej nahrávky Trnku a Kočnera, na ktorej mal generálnemu prokurátorovi nadávať samotný Marian Kočner. "Neskôr, keď to už nebude také populárne, sa k tomu vrátime a budem žiadať satisfakciu a zadosťučinenie pre urážku môjho mena," povedal Oszkár Bereczk. 

Prepis samotnej nahrávky TV JOJ poslala aj finančnej skupine Penta. Jej hovorca televízii odpovedal, len krátkou písomnou reakciou. "Pána Haščáka nikto nikdy nahrávkami nevydieral a nič nikomu za žiadne nahrávky neplatil. Odmieta akokoľvek komentovať nelegálne zhotovené nahrávky. ich šírenie je trestným činom, rovnako aj ich prípadné zverejňovanie," informoval Martin Danko, hovorca finančnej skupiny Penta. 

V prípade údajnej nahrávky Gorila vedie trestné stíhanie polícia. Od 18. decembra je obvinenou osobou práve bývalý generálny prokurátor Trnka. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy